Saffransbullar x 3 – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Saffransbullar x 3

släta lussebullar

Alltså på söndag är det bara en vecka var till första advent. EN VECKA!!! Hur galet är inte det? Jag tycker alltid att det är oceaner av tid kvar tills det blir jul. Och sedan står man där med härvan av sladdar till adventsljusstakar utan att man ens hinner blinka. Varför är det så?
Men för att liksom fira att årets absolut härligaste högtid strax knackar på dörren, ja då tänkte jag bjuda er på tre riktigt härliga recept på saffransbröd. För visst säger man saffransbröd om bullar som dessa och lussebullar om de klassiska lussebullarna? Eller vad tycker ni? Tänker jag rätt?

 

Först ut är helt släta, sockrade saffransbullar. Så goda i sin enkelhet. Perfekt att doppa i en kopp rykande het choklad, eller varför inte i lite glögg?

saffransbullar med vit choklad

Det här är mina ABSOLUTA FAVORITER när det kommer till saffransbröd! saffranssnurror fyllda med smör och vit choklad. Dom här brukar jag alltid göra till jul. Då bakar jag klart dom så långt att de ska till och jäsa andra gången. Då ställer jag dom i en springform, med lite mellanrum emellan. Sedan plastar jag in allt och ställer in i frysen. På julafton tar jag sedan fram dom mitt på dagen någon gång. Låter bullarna stå framme i rumstemperatur och jäsa ett par timmar. Sedan gräddar jag tom i ugnen precis innan vi ska fika. På det viset får vi helt nygräddade saffransbullar på julafton. Hur lyxigt som helst ju!

saffransbullar med vit choklad

Det här kan vi väl säga är en variant av ovanstående saffransbröd. Släta bullar, som har en ljuvlig fyllning av vit choklad! Vilken dröm va!!

Ät dom helst lite ljumna. Sååå goda!

saffransbullaritchoklad-2

Eftersom jag inte är hemma första advents-helgen tar jag och plockar fram julgardiner och pynt den här helgen! Så underbart! Har ni börjat adventsfixa än? Eller har ni kanske börjat baka något juligt och gott?

Nu ska jag fixa vidare här, men håll koll på bloggen den närmaste tiden för fler smarriga julrecept!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria Östlund

  Hej! Tack för en fin blogg. Jag försöker pinna recept från din blogg utan att lyckas. Vet du om det är ett problem för fler och om du ver hur man kan lösa det? Tack! Maria

   1. Maria Östlund

    Hej! Safari. Det fungerar utmärkt att pinna t ex från Allt om mat, så jag tror inte det är teknisk oförmåga hos mig själv (vilket man ju ofta tror). Tack på förhand

 2. Maria Östlund

  Hej! Tack för fin blogg. Jag har flera gånger försökt pinna duna recept men får felmeddelande. Vet du vad som kan vara fel? Vänliga hälsningar Maria