Dumlekakor – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Dumlekakor

dumlekakor1

Nu köör vi!! 24 dagar fullproppade med juligheter. Fantastiskt va?

Först ut är de här dumlekakorna. Nu kanske nu tänker, vad är det för juligt med dumle? Jo förstår ni, det är nämligen så att de här dumlekolorna har smak av pepparkaka. En specialutgåva som finns nu till jul. Helt fantastiskt goda om ni frågar mig! En chokladig kaka som har en gömma av seg dumlekola. Hur gott liksom!?
Vill man ha lite extra julig känsla kan man med all säkerhet ha i lite julkryddor i själva kakdegen också. Men jag ville testa först hur det smakade med bara dumlekolan. Och det blev makalöst gott. Ni måste bara testa! Och om någon testar att ha i lite pepparkakskryddor, hojta gärna till om hur resultatet blev!

dumlekakor

Jag använde ljust muskovadosocker i kakdegen, jag tycker det ger en fin kolaton som passar ypperligt till dumlen. Men det går såklart bra med helt vanligt strösocker också.

Dumlekakor, ca 30 st:

100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl ljust muskovadosocker
2 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt

ca 30 dumlekolor med pepparkakssmak

Vispa mör och socker mjukt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda vanilj, mjöl, kakao, bikarbonat och salt. Vänd i det i smörsmeten och blanda väl. Forma degen till ca 30 bollar. Gör en fördjupning med tummen i varje boll och lägg i en dumlekola. Se till att hela kolan täcks av kakdeg. Rulla bollarna i strösocker och lägg ganska glest på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 200°C i cirka 5-7 minuter. Kakorna ska ha fått lite yta men fortfarande vara kladdiga och härliga i mitten.

 

Så, se till att köpa hem grejer till helgen och sätt igång med julbaket 🙂

 

bild:Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Rolig kalender! Jag gjorde dessa igårkväll, supergoda!! Det enda trista var väl att jag inte fattade varför det var så viktigt att täcka hela dumlen förrän efteråt..! Men dom flesta klarade sig utan att läcka ur all kola! Himla härlig blogg du har. Kram!