2 december idag och jag bjuder på ett nytt, härligt julinspirerat inlägg. Nu är kanske inte glass det första man förknippar med jul. Men lova mig att ni testar den här i år! Ok?
Jag har ett sånt där otroligt bra recept på glass, som egentligen bara innehåller två ingredienser: vispgrädde och kondenserad mjölk. Sen kan man smaksätta precis hur man vill. Och nu till jul känns det ju väldigt aktuellt med smaken pepparkaka. Så det fick bli pepparkaksglass. Det riktigt fina med just den här glassen är att du inte behöver någon glassmaskin för att få till en sån där härligt krämig och len glass. Glassen blir så ändå. Bra va!
Nu ska jag stöka undan det sista här efter förmiddagens jobb, få fram lite lunch till mig och pojkarna. Sen blir det en fikatur till mormor. Bästa fredagstraditionen att åka till dom en sväng!
Testa glassen, ni kommer inte att bli besvikna!
7 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
2 krm äkta vaniljpulver
1 msk kanel
1 msk ingefära
i msk malda nejlikor
pepparkaksdeg, antingen efter det här receptet eller ta färdigköpt
Vispa grädden tills mjuka toppar bildas, ha i kryddorna och vänd ner den kondenserade mjölken. Blanda väl. Skär prpparkaksdegen i små bitar och blanda i glassen.
Ha upp glassen i en form och ställ i frysen minst sex timmar. Ta fram glassen ca 30 minuter innan den skall ätas.
bild:linnea seidel
Hur och hur lämnar håller sig en sån här glass i frysen om det blur över tror du? Ofta blir de ju isskadad och smakar frys liksom.. :-/