Kesokaka med saffran-

kesokaka med saffran
Glad andra advent alla fina läsare! Jag hoppas ni har en härlig helg!
Här har vi precis varit och övat julsånger inför lucia nästa helg. Lusse lelle och blinka lilla stjärna för hela slanten! Sen ska Axel på 6-årskalas och vi ska på 18-årskalas för min kusin. Lite jobb ska hinnas med och så vore det väldigt skönt att hinna träna också… Visst är det skönt med lediga söndagar 😉
Idag i 24 dagar jul på Linnéas Skafferi tänkte jag bjuda på en urgod kesokaka med saffran. Förra året var vi åt vi en så god saffranspannkaka och jag blev då lite inspirerad att göra en variant av denna klassiker som inte innehåller så mycket vitt mjöl och socker. Därför blev det en kesokaka. Perfekt på julbrunchen, som en enklare lunch, till mellanmål eller faktiskt som efterrätt.
Men jag letar fortfarande efter ett riktigt bra recept på äkta saffranspannkaka. Om någon av er sitter inne på ett, hojta gärna till!
Kesokaka med saffran:
3 ägg
2 dl keso
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 kuvert saffran
1 krm vaniljpulver
1/2 dl mandelmjöl
1 dl hackad mandel
smör till formen
Mixa ägg, keso, crème fraîche, grädde, saffran och vanilj slätt med en stavmixer. Blanda i mandelmjölet.
Smöra en form och ha i smeten. Strö över de hackade mandlarna på toppen. Grädda i 180 grader i cirka 30 minuter. Kakan skall ha börjat släppa från kanterna och stannat i mitten.
Servera grädde, sylt/bär till.
I veckan kommer det dyka upp lite juldukningsförslag, julklappstips, en tävling och såklart massor av härliga julrecept!! Så glöm inte bort att kika in hos mig:)
Ni vet väl att ni också kan följa mig lite mer bakom kulisserna på Instagram? Och på Facebook lägger jag alltid upp när jag bloggat om något nytt, så följ mig även där för att inte missa några smarriga julrecept!
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sandras Matkrypin
7 år sedan

Den ser jättegod ut! Mums <3

Mariannebollar

Nästa inlägg

Mariannebollar-

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x