Dag 6 av 24 dagar jul här på Linnéas Skafferi. Och idag tänkte jag faktiskt bjuda er på en härlig och nyttig glass med smak av pepparkaka! Ingen har väl missat konceptet med nice cream? En slags glass som ofta är gjord på banan istället för grädde, ägg och socker.
Och då tänkte jag, varför inte passa på att göra en pepparkaksnice cream så här till jul?
Hela grejen är verkligen superenkel och alt du behöver är bananer, en mixer/mixerstav, lite pepparkakskryddor och ett gäng pepparkakor.
Jag brukar blanda ihop en egen burk med pepparkakskryddor, ofta höftar lite lite på ett ungefär, men min kära bloggkollega Hanna har lagt upp ett recept som verkar toppen. Så kolla gärna på det! Annars brukar det finnas färdig pepparkakskrydda att köpa i affären.
Om ni inte testat att göra nice cream än måste jag verkligen tipsa er om att göra det. Supergod och krämig glass som passar både till efterrätt och mellanmål. Ja faktiskt till och med till frukost.
Pepparkaksnice cream, 2 glas:
3-4 väl mogna bananer
ev lite havremjölk
ca 1 msk pepparkakskrydda
2 pepparkakor
Skala bananerna och skär dom i slantar. Frys in dom, gärna över natten. Tag fram bananerna och låt dom tina någon minut i rumstemperatur.
Mixa slätt i en mixer eller med mixerstav. Tillsätt eventuellt lite havremjölk för en lösare konsistens.
Blanda i pepparkakskryddan och rör om. Ha upp i två skålar/glas. Krossa pepparkakor och strö över. Ät direkt!
Vill man skippa pepparkakorna är det gott att bara strö lite kanel på toppen.
Har ni några andra bra tips på lite nyttigare fika som passar så här till jul?
bild:Linnéa Seidel
Pepparkaksnice cream-
Prenumerera
Logga in
0 Kommentarer