Rödbetssallad – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Rödbetssallad

rödbetssallad

 

När vi firar jul är det alltid pappa Henrik som står för rödbetssalladen, så det var bara för mig att slå en signal till honom och fråga efter receptet.
Till svar fick jag att::
-Ja så här på rak arm vet jag att det ska vara rödbetor i…..

Nähä! Det hade man ju nästan kunnat lista ut själv. Men sen ringde han upp och jag fick ingredienslistan, sen var det bara att sätta igång! Jag fick inga exakta mått, utan provade mig lite fram. Gör gärna det du med.

 

hemgjord rödbetssallad

Rödbetssallad är något jag tycker blir 1000 gånger godare om man gör själv mot att köpa färdig i butik. Och med att göra själv menar jag inte att jag odlar rödbetorna, lägger in dom och sedan gör rödbetssallad på dom. Nej, jag köper färdiginlagda på burk och använder. Det fungerar superbra: Och det tar faktiskt inte alls lång tid att göra egen rödbetssallad. Men blir så mycket godare än den du köper i affären.

rödbetssallad

 

Rödbetssallad:

1 burk (ca 600 g) inlagda rödbetor i skivor
1/2 rödlök
1 litet äpple
1 1/2 dl crème fraîche eller gräddfil
1/2 dl majonnäs
1/2 msk grovkornig senap
salt & peppar

 

Låt rödbetorna rinna av. Skär ner dom i mindre bitar. Skala och finhacka lök och äpple. Blanda crème fraîche, majonnäs och senap. Ha i rödbetor, lök och äpple, Blanda väl. Smaka av med salt och peppar.

Pappa Henrik tipsar om att det ska vara mycket röra, så vill man kan man öka på mängden crème fraîche och majonnäs något om man känner för det.

bild:Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ann Floderer

  Hej! Detta recept har jag också efter min mormor. Jag har utvecklat det lite genom att pressa i två klyftor vitlök och mosa i ett litet åkt fetaost. Blir en supergod röbetstzatziki😊

 2. Mia

  Har du koll på hur länge denna håller i kylskåp? Funderar på om jag kan laga den idag och ta med till fjällen på lördag inför julafton…Tack för inspiration!

 3. ANNA

  Är inte förtjust i rödbetssallad annars men gästerna förväntar sig ju det på jul. Den här var mycket godare, mer smak och fräschare än köpesallad. Tack!

 4. Cicci

  Vi skulle haft kvarg i när vi gjorde efter ett recept, men i laktosfria hyllan fanns inte kvarg utan tog Smetana- blev så supergott! Aldrig mera köpt rödbetssallad!

 5. Nenne

  Jag lärde mig av min mor att istället för majonnäs och cremefraiche blandar vi i vispad grädde, det blir också jättegott, Förövrigt samma ingredienser med tillägg av inlagd gurka på burk som man också tärnar. Denna sallad känns väldigt lätt i konsistensen. Allt plattas till i en skål och dekoreras med kokt ägg i skivor. Supergott till skinka, köttbullar och även till sillen. I ursprungliga receptet skulle det vara lite sill och sillspad också och vi kallar den för sillsallad ( utan sill).

 6. Lena

  Jag använder rödbetor,, créme fraiche och krossad ananas.,salt och peppar.
  Har inga mängder tyvärr då jag alltid kör på känn och smakar av .