Enkel juldukning – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Enkel juldukning

juldukning

Dag 21 av 24 dagar jul!

Och idag tänkte jag tipsa om en enkel och fin juldukning. Jag älskar att göra fint och duka när man ska ha gäster, men det är sällan jag har supermycket tid över att piffa och fixa. Därför gillar jag enkla lösningar som går fort och inte blir så fasligt dyra!

juldukning

En sak som kan vara lite trixig om man har många gäster på besök är det här med porslinet. Men jag tycker det är jättefint att duka med lite udda tallrikar och glas. Åk till IKEA och köp billiga vita enkla tallrikar, köp lite udda förrättstallrikar på second hand, det blir jättefint ihop. Eller låna porslin av grannen eller någon vän. Mixa och matcha med olika färger, eller kör bara vitt fast i olika modeller.
Eller som här, jag fyndade 8 tallrikar för 5 kr styck. Perfekt att ha som extra eller som komplement till de enkla vita tallrikarna jag har i vanliga fall.

juldukning-4

På mataffären eller i blomsteraffären brukar det finnas buntar med olika gröna kvistar för en billig peng. Tillsammans med gran och tallris blir det perfekt att lägga mitt på bordet. Placera ut några röda juläpplen och ljusstakar i olika höjd.

Vill man inte lägga kvistarna och riset direkt på bordet är det fint att lägga dom på ett större fat. Då kan du ställa i värmeljushållare och lägga i röda äpplen. Det blir ett litet minera arrangemang, men precis lika fint!

juldukning

Det behöver inte bli VM i vem som kan göra de finaste servettvikningarna. I pysselbutiker/blomsteraffärer/sybehörsaffärer finns det band att köpa på metervara. Och det räcker faktiskt att knyta ett vackert band runt en ihoprullad servett för att det ska bli fint. Kanske kan du fästa en liten lapp med namn på om ni har bordsplacering? Förra året satte jag en liten julgranskula på ett fint band och knöt om servetten, vi får se vad jag hittar på i år!
Här har jag köpt ett naturfärgat och ett rött band på rulle som passade perfekt till den lite rustika dukningen. En klassisk röd och grön dukning till jul!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.