Marinerad rostbiff – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Marinerad rostbiff

rostbiff

Idag tänkte jag tipsa om ännu ett recept som passar superbra såhär lagom till nyår, nämligen en marianerad rostbiff. Å, det här är så gott! Och perfekt bjudmat är det också då du gör iordning rostbiffen i god tid innan. Så när när varmrätten ska serveras är det bara att lägga upp köttet fint och dekorera. Hur smidigt som helst.

Antingen köper du färdiga skivor rostbiff i charken på din matbutik, eller så gör du egen. Att göra egen rostbiff är inte alls svårt, allt du behöver för att lyckas är en stektermometer. Låt inte köttet gå för länge så det blir torrt och låt det vila inlindat i folie innan du skär upp det i tunna skivor och lägger i marinaden.

Rostbiff i ugn:

drygt 1 kg rostbiff
smör att steka i
rosmarin och timjan
svartpeppar

Bryn köttet runt om i en het panna. Finhacka örterna och lägg dem tillsammans med nymalen svartpeppar i en ugnsform. Lägg i köttbiten och ”klappa” runt kryddorna så de täcker hela rostbiffen. Värm ugnen till 120 grader, ställ in rostbiffen längst ned i ugnen.
Stick i en kötttermometer, när termometern visar 55 grader, (räkna med nästan 2 timmar.), tag ut köttet, linda in det i ugnsfolie och låt vila. När köttet svalnat, skär upp det i tunna skivor.

 

Marinerad rostbiff:

2 röda lökar
2 vitlöksklyfttor
10 marinerade soltorkade tomater
1 kruka basilika
1 dl balsamvinäger
1 dl olivolja
salt, peppar

900 g rostbiff, skuren i tunna skivor.

Skala lök och vitlök och hacka dem fint. Finhacka de soltorkade tomaterna och basilikan. Blanda allt med olja och balsamvinäger. Lägg antingen skivorna av rostbiff i marinaden över natten. Eller lägg upp rostbiffen på ett fat och häll över marinaden. Låt stå och dra cirka en timme innan servering.

Servera en klassisk potatisgratäng till!

 

Idag på Facebook har jag tipsat om massor av recept som passar lagom till nyår, så in och kika nu!

bild:Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. linneasskafferi
   linneasskafferi

   Hej Marie,

   Klart man kan göra en sås till om man vill. Men har man potatisgratäng eller potatissallad till tycker inte jag det behövs. Men en god rödvinssås är ju aldrig fel 😉
   Gott Nytt År!

 1. Susanne

  Tack för det här receptet! Räddade nog min nyårsmeny 😊 Tror du att det passar med Hasselbackspotatis och liten rotfruktstsgratäng (utan grädde, gjord med buljong) till? Vad skulle du i så fall ha för sås/såser till? Tacksam för tips, du har så otroligt bra smak!