Pizza med tre sorters ost

pizza med tresorters ost
Idag tänkte jag tipsa om ytterligare ett recept som passar bra så här till nyår. Nämligen pizza med tre sorters ost. Nu kanske inte ni tycker just pizza är nyårsmat, men jag lovar, den här pizzan passar utmärk som både drinktilltugg, förrätt eller varför inte som lite enklare vickning framåt småtimmarna.
Är du en ostälskare kommer du garanterat gilla den här.  Självklart kan man ta den ost man gillar bäst, men jag tycker getosten sätter riktigt fin smak på pizzan.
Är du lite slö eller har ont om tid kan du köpa färdig pizzadeg, även om det alltid blir godare att göra egen. Men ibland finns ju bara inte riktigt tiden…
 
Pizza med spenat och tre sorters ost:
3 dl kallt vatten
1/2 paket jäst
1/2 dl olivolja
6-8 dl durumvetemjöl
en nypa salt
2 vitlöksklyftor
400 g färsk bladspenat
250 g mozzarella
180 g (en rulle) getost
små tomater i olika färger
färsk parmesan att hyvla över
Blanda ut jästen i vattnet. Tillsätt oljan och mjölet, lite i taget. Arbeta in mjölet och kör degen i cirka fem minuter i maskin tills elastiska trådar bildas. Ha i saltet och blanda om. Täck med plastfolie och låt jäsa ett par timmar i rumstemperatur. Eller på en sval plats över natten.
Finhacka vitlöken och fräs den i en skvätt olja i en het stekpanna. Akta så den inte bränns vid. Tag ur vitlöken och fräs bladspenaten i två omgångar. Mycket av vätska skall koka bort. Blanda sedan vitlöken i bladspenaten. Låt svalna.
Ha upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4 lika stora delar. Arbeta igenom varje degbit och kavla ut. Fördela spenaten över pizzabotten.
Skiva tomater och lägg ut över pizzorna. Skiva mozzarella och getost och fördela över pizzorna.
Jag använder mig av en pizzasten när jag gräddar pizzor, men självklart går det bra att grädda på vanlig plåt också.
Grädda pizzorna i omgångar i 250°C i cirka 15 minuter. Hyvla färsk parmesan över de varma pizzorna.
 
På min facebooksida- Linneas Skafferi hittar ni massor av länkar till härlig nyårsmat!
bild:Linnéa Seidel

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria
Maria
7 år sedan

Låter gott! Snälla, kan inte du ge tips om tekniken att baka med pizzasten? Flyttar du pizzabotten till stenen innan du lägger på fyllning eller efter? Använder du några verktyg? Gärna detaljer. Vi har aldrig knäckt koden utan har riktigt svårt med det där. Så vi har ätit god men himla ful pizza i flera år nu😂

trackback
7 år sedan

[…] ut, pizza med 3 sorters ost. Behöver jag liksom säga mer än så! En pizza för alla ostälskare […]

rostbiff med marinad

Nästa inlägg

Marinerad rostbiff

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x