Krämig kycklingpasta

krämig pasta med kyckling
 
Hej i vintersverige!
 
Vilken vinter det blev här! Natten till igår hade vi -22 här. Kallt som bara den och det har kommit en hel del snö. Nu har kylan släppt taget och det är lite mer normala temperaturer ute. Fint för alla barn som njuter av de sista dagarna på jullovet!
 
Idag tänkte jag tipsa om ett superenkelt, och sååå gott recept! En riktigt krämig kycklingpasta med soltorkade tomater. Den går superfort att göra och passar utmärkt att äta en lördag som denna. Vilken slags pasta man serverar till är ju en smaksak. Vi äter oftast bönpasta av något slag. Men ska man ha vanlig pasta till skulle jag absolut koka färsk pasta. Det blir så mycket godare!
 
Krämig pasta med kyckling och soltorkade tomater:
700 g kyckling
1 lök
1 vitlök
1 burk (ca 200 g)soltorkade tomater
1 msk kycklingfond
1 dl vitt vin
3 dl grädde
1 påse (65 g) babyspenat
salt & svartpeppar
4 portioner valfri pasta
riven parmesan
oliver
Skär kycklingen i strimlor. Bryn den i en stekpanna i en klick smör. Skala och finhacka lök och vitlök. Låt dom steka med kycklingen. Strimla de soltorkade tomaterna och rör i dom tillsammans med kycklingfond och vitt vin. Reducera vätskan tills du har cirka hälften kvar. Tillsätt då grädde och låt koka samman till en tjock sås. Ha tillsist i spenaten. Smaka av med salt och svartpeppar.
Koka pastan enligt anvisningarna och rör i den i såsen. Riv rikligt med parmesan över och lägg på några oliver. Servera direkt!
Enklare lördagsmiddag får man leta efter!
Vad äter ni denna första lördag i januari?
bild:Linnéa Seidel

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kate
7 år sedan

Gott, och kyckling går alltid hem! Lättlagat är ett stort +.
Önskar Dig en finfin söndag, kram Kate

trackback
7 år sedan

[…] Vidare till bloggen […]

trackback
7 år sedan

[…] man lyxa till det lite, ja då är den här krämiga kycklingpastan ett givet val. Jag klarar inte riktigt av vanlig pasta, utan brukar alltid köra på […]

Köttfärssoppa 2

Nästa inlägg

14 tips på hur du gör för att spara in pengar på maten i Januari

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x