Oxfilépasta

oxfilepasta

Hej ljuvligt lediga lördag. Idag tänkte jag bjuda er på ett recept som passar perfekt så här löningslördagen i januari, nämligen en rejäl portion med oxfilépasta. Lyxigt men ack så enkelt.

Idag har jag och grabbarna en helt ledig dag med väldigt få planer. Såå skönt. Sebastian är ju i Sälen så det är bara jag och kidsen hemma. Så vi ska bara mysa runt hemma och ha det bra. Ikväll blir det nog en film i soffan för min del när grabbarna lagt sig. När hände det senast liksom?

Men till receptet då. Alltså, det här är perfekt mat när man vill äta något lite roligare och lyxigare, men ändå inte har ork att stå flera timmar i köket. Oxfilépasta passar utmärkt att bjuda på med ett riktigt gott rödvin till.

Vill man göra en vegetarisk variant av det hela är det gott att byta ut oxfilén mot halloumi och köttbuljongen mot grönsaksbuljong. Det blir också en riktgt höjdare!

Oxfilépasta, 4 port:
400 g oxfilé
1 röd lök
200 g färsk svamp
smör att steka i
1 vitlöksklyfta
2 dl köttbuljong
1 dl rött vin
1 msk soja
3 dl grädde
2 dl hackade, färska örter
salt och peppar
rikligt med Parmigiano Reggiano
250 g färsk fettuccine
Putsa oxfilén och skär den i mindre bitar. Bryn den hastigt i en het panna med en klick smör.
Strimla rödlöken och skär ned svampen i mindre bitar. Stek detta i samma stekpanna fast på medelvärme så inget bränns vid. När svampen börjat ge ifrån sig vätska och svamp och lök fått en gyllene färg, tillsätt en klick smör. Pressa eller finhacka vitlöken och låt den steka med. Lägg sedan i de brynta köttet. Slå på köttbuljong, rött vin, soja och grädde. Låt allt koka ihop under cirka 10 minuter tills du fått en tjock, krämig pastasås.
Koka upp rikligt med vatten i en kastrull och koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Hacka örter och rör ner cirka hälften av örterna tillsammans med den kokta pastan i såsen. Rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp pastan på ett stort fat. Riv Parmigiano Reggiano och strö den tillsammans med resterande färska örter över pastan.
bild:Linnéa Seidel

18
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] Vidare till bloggen […]

mittgodastefinaste
7 år sedan

Ser supergott ut!
Kram Jenny

trackback
7 år sedan

[…] tycker jag det bara finns ett val. Nämligen den här släng dig i väggen-goda oxfilépastan. Snabblagad men gudagod! Äter du inte kött? Inga problem, byt bara ut köttet mot […]

Patricia
Patricia
6 år sedan

Hej. Vilken sorts svamp använder du och vilka sorters kryddor?

Josefin
Josefin
6 år sedan

Vilka örter använder du till denna? Och jag som inte gillar svamp, ska man ta i nåt annat ist eller bara hoppa över svampen tycker du? Tack för en bra blogg o massa goa recept!! Provade ditt andra pastarecept här om dagen, med kyckling o soltorkade tomater i sås me vitt vin, otroligt gott!!!!! Tack!:)

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Josefin
6 år sedan

Hej,
Du kan hoppa över svampen om du inte gillar det. Jag använde basilika i denna.
Åh, så kul att höra, kul att du gillade receptet <3

Peter
Peter
5 år sedan

Jättebra recept, asgott!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Peter
5 år sedan

Ellr hur 😉 Hur gott som helst!

Semmelkladdkaka 3

Nästa inlägg

Semlor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x