ANNONS

Förbereda picknick med Polarbröd Sund & God Vete

polarbröd
Detta inlägg är ett samarbete med Polarbröd.
Finns det ett slags bröd mina barn tycker om så är det Polarbröd. Allra helst den klassiska rågkakan. Ni vet en avlång rund förpackning med massor av bröd. När jag var barn kallade vi dom alltid för tubmacka.
Jag har ett par gånger försökt köpa hem annat bröd, dels för att det är kul att testa nytt. Men också för att dom äter brödet på förskolan, så lite variation kan ju inte skada har jag tänkt.
Men varje gång jag köp hem andra sorters bröd till helgen blir det sura miner. Dom vill ha sitt Polarbröd. Punkt!
polarbröd
Så gissa om jag blev glad när jag fick höra att det skulle lanseras ett nytt slags Polarbröd. Sund & God Vete heter det nya brödet. Det har precis samma goda smak, men är bakat på surdeg, har lägre sockerhalt, mer protein och mer fibrer. Precis sådant som man som förälder tittar efter när man väljer vad barnen ska få äta!
polarbröd
Här hemma har som sagt brödet en väldigt självklar plats på frukostbordet, men jag tycker också att det är ett utmärkt bröd att ta med på picknick. Det håller formen och klarar sig utan problem ett par timmar i en picknick-låda utan att tappa tuggmotstånd och bli sladdrigt.
polarbröd
Så vi dukade fram goda pålägg och började förbereda vår picknick. Jag själv är otroligt svag för leverpastejssmörgåsar. Alltså, det är ju såå gott! Eller varför inte köttbullar och rödbetssallad? En annan riktig favorit.
Men jag känner mina barn. Dom vill ha det enkla. Själv tycker jag man kan passa på att lyxa till det lite när man ska på picknick, men barnen brukar i de allra flesta fall välja de enkla smörgåsarna med bara grönsaker eller kanske lite ost/skinka på. Därför tycker jag det är så himla bra att låta barnen vara med och göra i ordning sina egna smörgåsar. Då får de bestämma helt själva och alla blir nöjda och glada 🙂
polarbröd
Här kommer några olika varianter på goda picknicksmörgåsar:

  • köttbullar/vegobullar och rödbetssallad
  • salami/brie (perfekt att göra varma hemma som extra gott mellis eller istället för varma smörgåsar)
  • potatissallad/rostbiff
  • humus/smulad fetaost/gröna blad
  • klassisk ost/skinka/gurka- kan aldrig bli fel och barnens stora favorit
  • falsk ägg och räkmacka (skivat kokt ägg med räkost)-min helgfavorit!
  • härligt grön avokado och krassesmörgås

polarbröd
Mycket nöjda grabbar som fått vara med och välja pålägg och sedan göra i ordning sina egna smörgåsar. Allt läggs i bästa picknickburken och snart är vi redo för nya äventyr!
Men såklart måste den klassiska varma chokladen kokas först.
Varm choklad:
4 dl mjölk
3 tsk strösocker
4 tsk kakao
Häll upp mjölken i en kastrull, tillsätt socker och kakao. Värm under omrörning tills allt socker smält och kakaon blandats med den varma mjölken. Häll upp den heta chokladen i termos.
Nu är vi redo för utflykt!
polarbröd
Vill ni också få chansen att testa Polarbröd Sund & God Vete? Klicka er då in på Polarbröds hemsida där ni kan spela MACKMAN, spelet där du har stor chans att vinna brödcheckar som du enkelt får hem i din brevlåda.
 
Inlägget är ett samarbete med Polarbröd.
Bilder: Linnéa Seidel

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] Vidare till bloggen […]

E
E
7 år sedan

Nyfiken på var man får tag på picknickburken. Sugen på en egen.

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  E
7 år sedan

Den lila? Den har jag fått, så vet tyvärr inte var det kommer ifrån..

lax i ugn

Nästa inlägg

Veckans mat- 5 enkla fiskrecept för hela familjen

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x