Veckans mat- fräscha veckan

amarantsallad
Hej måndag.
Jag vet inte vad som är orsaken. Kanske att solen skiner för fullt utanför mitt fönster och jag hör frågar sjunga? Kanske att det inte är bäcksvart ute när jag åker till och från jobbet? Ja, jag vet inte riktigt, men jag är så sugen på enkel och färgglad mat! Därför kör vi en specialare den här veckan som tema på veckans mat, nämligen fräscha veckan. Med fokus på enkla, goda och lite lättare middagar.
Först ut är den här makalöst goda salladen på amarant, rödbetshummus, avokado och massa annat gott. Gillar man inte amarant så går det ju självklart att byta ut mot quinoa, bulgur eller liknande.
lax i ugn
Lax i ugn är aldrig fel. Gör en enkel lax som du kryddar lätt, till det en fräsch sås och massa sallad. Gott för kropp och knopp!
linsgryta-3
Att använda linser och bönor istället för kött tycker jag är ett otroligt bra alternativ. Inte bara för plånbok och miljö, jag tycker verkligen det känns lättare och blir inte lika mastigt. Här har jag serverat linsgrytan i fina skålar av kål.
linssoppa
Mer linser åt folket! Vad sägs om en enkel linssoppa. Tillsammans med ett gott bröd, eller varför inte bovetevåfflor som dessert har du en lätt men mättande måltid klar på ett litet kick!
gyros
Ett annan otroligt enkelt, god och fräscht middag är ju gyros. Alltså jag tror nästan den går fortare att laga detta själv än att beställa från restaurang. Absolut bästa maten om man verkligen vill äta gott men inte orkar stå i evighet och laga mat. Jag gör alltid på kyckling. Tycker det blir godast så!
 
bananglass
Vad ska man då avsluta veckan med för gott då? Jo såklart en nice cream. Glass gjord på banan och frukt. Fräschare än så blir det nästan inte 🙂
Så ut i solen med er nu och ladda massa energi, så ni orkar hem och laga världsgod mat!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] Vidare till bloggen […]

Göteborgsmamman
7 år sedan

Åh, vad gott och FRÄSCHT det ser ut! Blir så peppad av såna här bilder till att själv fixa den här typen av mat till middagsbordet.
Kram <3

melonpizza

Nästa inlägg

Alla hjärtans dag-meny

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x