Halloumibiffar med morot

 
halloumibiffar
Hej i solen! Alltså vilket fantastiskt väder vi har! Jag fick precis hem mina pojkar från förskolan och ska bara jobba klart här, sen går vi ut och njuter av det fina vädret innan det är dags för kvällsmat.
För ett par helger sedan testade jag att göra halloumibiffar med morot. Jag hade ett sparat recept sedan länge som jag velat testa. Jag var lite skeptisk. Skulle de verkligen hålla ihop och skulle dom bli ätbara. Men det gick hur bra som helst att göra dom och visst blev de ätbara. Om än lite smaklösa. Men jag gillade formatet. Riven halloumi och riven morot som blir till perfekta små biffar. Så det var bara att ge sig på receptet igen.
Men den här gången fick kreativiteten sväva fritt. Och vilken 10-poängare det blev!
halloumibiffar
I smeten blandade jag i ett par matskedar ajvar, lite finhackad persilja och saft från en lime. Vilken skillnad! Det blev inte bara otroligt gott, det blev väldigt vackert också med den riktigt orangea färgen.
När vi åt dom sist åt resten av familje dom som hamburgare. Med bröd och dressing. Själv gjorde jag en rejäl sallad att ha till. Hur gott som helst.
halloumibiffar
Om man nu inte är så förtjust i paprikasmaken kan man säkert smaksätta med oliver, färska kryddor, soltorkade tomater eller annat gott.
Jag har ätit dom i matlåda två gånger och det gick också superbra, ett litet tips där 🙂
Halloumibiffar med morötter, 8 st:
1 fp halloumi
2 stora morötter
2 ägg
3/4 dl panko-ströbröd
2 msk mild ajvar
färsk persilja
svartpeppar
lime
ev salt
Grovriv halloumi och morötter. Blanda samman det med ägg, panko och ajvar Låt gärna stå 10 minuter.. Finhacka persiljan och ha i den tillsammans med svartpeppar och saft från 1 lime.
Salta eventuellt. Osten kan vara ganska salt, så var försiktig.
Forma till 8 biffar med hjälp av händerna. Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper, platta till något.
Grädda i 250 °C i cirka 20 minuter eller tills de börjar få fin färg.
Servera med en klick ajvar och en riktigt god sallad!
 
bild:Linnéa Seidel

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] Vidare till bloggen […]

Cajsa
Cajsa
7 år sedan

Gott

trackback
7 år sedan

[…] först ut i min burgar-special är de här otroligt goda halloumi och morotsbiffarna som man med fördel serverar i ett gott bröd. De gick verkligen hem hos hela familjen och […]

trackback
7 år sedan

[…] först ut är en av familjens nya favoriter, halloumibiffar med morot. Servera med hamburgerbröd, med en stor, härlig sallad eller varför inte till […]

Kristin
7 år sedan

Låter ju hur gott som helst! Dessa vill jag göra (nog en egen variant av, har svårt att följa recept) vid tillfälle!

Emma
Emma
7 år sedan

Ser supergott ut. Tror du man kan byta ut ströbrödet mot något? Om man vill äta kolhydrats snålt.

Emelie
Emelie
6 år sedan

Hur goda som helst och så snabbt och lätt! Helt klart en ny favorit här hemma.

Tessan
Tessan
6 år sedan

Fantastiska ! att slippa steka i panna gjorde mig jätteglad. Då jag hade dåligt med morötter kompletterade jag med en riven rödbeta och en bit squash. hade ej pannko hemma så jag tog 3/4 dl mandelmjöl och slutresultatet blev jättegott !!!! Tack Linas skafferi för inspiration, allt gott till dig ; )

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Tessan
6 år sedan

Kul att du gillade dom, och att du anpassade receptet efter vad som funkade för dig 🙂

trackback
5 år sedan

[…] Vi gjorde supergoda halloumi/morotsbiffar till middag också. Lånade receptet HÄR. […]

trackback
5 år sedan

[…] Vi gjorde supergoda halloumi/morotsbiffar till middag också. Lånade receptet HÄR. […]

Polarbröd

Nästa inlägg

Picknick vid sjön med Polarbröd

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x