Halloumibiffar med morot – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Halloumibiffar med morot

 

halloumibiffar

Hej i solen! Alltså vilket fantastiskt väder vi har! Jag fick precis hem mina pojkar från förskolan och ska bara jobba klart här, sen går vi ut och njuter av det fina vädret innan det är dags för kvällsmat.

För ett par helger sedan testade jag att göra halloumibiffar med morot. Jag hade ett sparat recept sedan länge som jag velat testa. Jag var lite skeptisk. Skulle de verkligen hålla ihop och skulle dom bli ätbara. Men det gick hur bra som helst att göra dom och visst blev de ätbara. Om än lite smaklösa. Men jag gillade formatet. Riven halloumi och riven morot som blir till perfekta små biffar. Så det var bara att ge sig på receptet igen.
Men den här gången fick kreativiteten sväva fritt. Och vilken 10-poängare det blev!

halloumibiffar

I smeten blandade jag i ett par matskedar ajvar, lite finhackad persilja och saft från en lime. Vilken skillnad! Det blev inte bara otroligt gott, det blev väldigt vackert också med den riktigt orangea färgen.
När vi åt dom sist åt resten av familje dom som hamburgare. Med bröd och dressing. Själv gjorde jag en rejäl sallad att ha till. Hur gott som helst.

halloumibiffar

Om man nu inte är så förtjust i paprikasmaken kan man säkert smaksätta med oliver, färska kryddor, soltorkade tomater eller annat gott.
Jag har ätit dom i matlåda två gånger och det gick också superbra, ett litet tips där 🙂

Halloumibiffar med morötter, 8 st:

1 fp halloumi
2 stora morötter
2 ägg
3/4 dl panko-ströbröd
2 msk mild ajvar
färsk persilja
svartpeppar
lime

ev salt

Grovriv halloumi och morötter. Blanda samman det med ägg, panko och ajvar Låt gärna stå 10 minuter.. Finhacka persiljan och ha i den tillsammans med svartpeppar och saft från 1 lime.
Salta eventuellt. Osten kan vara ganska salt, så var försiktig.

Forma till 8 biffar med hjälp av händerna. Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper, platta till något.

Grädda i 250 °C i cirka 20 minuter eller tills de börjar få fin färg.

Servera med en klick ajvar och en riktigt god sallad!

 

bild:Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tessan

  Fantastiska ! att slippa steka i panna gjorde mig jätteglad. Då jag hade dåligt med morötter kompletterade jag med en riven rödbeta och en bit squash. hade ej pannko hemma så jag tog 3/4 dl mandelmjöl och slutresultatet blev jättegott !!!! Tack Linas skafferi för inspiration, allt gott till dig ; )

  1. linneasskafferi
   linneasskafferi

   Kul att du gillade dom, och att du anpassade receptet efter vad som funkade för dig 🙂