Veckans mat-barnvänliga veckan

Köttbullar

Det är många som är hemma mes sportlovslediga barn nu och då tänkte jag att vad passar bättre än att köra barnvänliga veckan som tema här på Linnéas Skafferi? Kanske är du hemma och lite ledig med barnen och behöver extra tips på vad ni kan äta? Eller kanske ska ni ta och laga lite mat tillsammans om mer tid än vanligt finns under ledigheten?
Här har jag listat 5 härliga recept som barnen brukar gilla.
Först ut är de klassiska köttbullarna, alltså det är ju bra gott med hemgjorda köttbullar. Det går ju inte att komma ifrån det! Jag gör alltid mina köttbullar i ugn. Det är otroligt smidigt!

fiskpinnar

Hemgjorda fiskpinnar, ha ni testat det? Så otroligt mycket godare än de du köper från frysdisken i mataffären. Och hemma hos oss älskar barnen dessa. Ett bra sätt att få barnen att äta fisk om dom inte brukar gilla det!

ugnspannkaka
Ugnspannkaka, älskar era barn det också? Det är min allra bästa nödraket när man har det lite handlat hemma. Då kan man nästan alltid slänga ihop en ugnspannkaka till middag. Men rivna morötter och keso till gillar även mamman i familjen det 🙂 Sen är ugnspannkaka ett ypperligt tillfälle att ta till vara rester man har i kylen, som överbliven kokt potatis, korv eller andra rester som blir goda i.
pasta med köttfärsås
Har du svårt att få i dina barn linser och grönsaker? Smyg ner dom i köttfärssåsen!  Ett perfekt litet tricks för att få barnen att äta sådant dom egentligen tror dom inte gillar 🙂
kycklingklubbor i crock pot
Kycklingklubbor är den perfekta maten att avsluta veckan med. Gör dom i ugn eller i Crock Pot, servera majskolvar, coleslaw, en härlig pastasallad och ett gott bröd till. MUMS!
 
mangoglass-3
 
Gillar dina barn också glass? Testa då den här härliga varianten på frozen yoghurt med mango! Supergod!
 
Bilder: Linnéa Seidel

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] Vidare till bloggen […]

Freakshake

Nästa inlägg

Freakshake!

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x