Ljuvlig yoghurtglass och chiapudding med Risenta – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Ljuvlig yoghurtglass och chiapudding med Risenta

risenta

I samarbete med Risenta.

Vi fortsätter lite på frukosttemat här hemma.
Just nu, i skrivande stund faller otroligt stora snöflingor utanför mitt fönster. Men förra veckan, då sken solen från en löjligt blå himmel, fåglarna kvittrade och det var vår i luften. Och jag fick en sådan där fruktansvärd längtan efter sommar, med långa lediga dagar som startar med frukost på altanen. Visst kan ni nästan känna hur underbart det är?

risenta-2

Som jag skrivit om tidigare har jag fått testa mig igenom en hel del av Risentas nyheter när det kommer till frukostsortimentet. Frögröten är en storfavorit hemma som jag mer än gärna gör i ordning en skål av. Men frukost är ju så mycket mer än gröt eller yoghurt och müsli! Frukost kan vara glass tillexempel!
Om ni manar fram den där känslan av sommar igen och tänker er en yoghurtglass med färska bär och granola i så förstår ni vad jag menar.. Att få sitta i värmen och äta en sådan, till frukost. Det är lyxigt det!!

Att göra egen frukost eller mellanmålsglass är inte alls svårt. Allt du behöver är detta:

3 dl turkisk yoghurt
1/2 tsk vaniljpulver
2 tsk flytande honung
färska bär
Risenta granola med dadlar och fikon

glassformar
glasspinnar

Blanda yoghurt, vaniljpulver och flytande yoghurt.
Fördela granola och bär i glassformarna. Klicka över yoghurt och slå formarna hårt mot bordet ett par gånger så all luft försvinner. Sätt i glasspinnarna och frys över natten. Tag fram en liten stund innan de ska ätas så yoghurtglassen hinner tina lite.

Har du inga glassformar kan du använda dig av vanliga engångsmuggar och bara sticka i en glasspinne i mitten.

risenta-5

Förutom den grymt goda granolan testade jag även deras nya müsli som är smaksatt med dadlar och pekannötter. Det är en ekologisk müsli helt utan tillsatt socker. Börjar man granska hyllmetrarna med frukostflingor och müslisorter så inser man ganska fort att de flesta produkter är fullproppade med tillsatt socker. Och det är verkligen inte vad jag vill servera min familj till frukost. Jag letar alltid efter så rena och sockerfria produkter som möjligt.

Müslin toppade jag min chiapudding med. Ibland gör jag i ordning en omgång chiapudding och har i kylen inför veckans frukostar. Då kan jag enkelt ta med mig och äta på språng eller om jag har tur kan jag hinna sitta ett par minuter vid köksbordet och äta i lugn och ro innan det är dags att väcka barnen.

Chiapudding:

3 msk chiafrön
2 dl havremjölk
1 krm vaniljpulver

müsli
färska bär

Blanda chiafrön, mjölk och vaniljpulver i ett glas. Rör om väl. Låt stå i kylen, gärna under natten. Rör om då och då.
Toppa med Risentas müsli med dadlar och pekannötter och färska bär. Såå gott!

I samband med de här fina frukostprodukterna som Risenta nu tagit fram vill de även lyfta fram tänket kring en godare morgon. Alltså att frukosten är viktig, men den ska också vara god. Och det kan jag skriva under på! #risenta #engodaremorgon

Bilder:Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.