Bounty Brownies- FREDAGSFIKA! – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Annons

Bounty Brownies- FREDAGSFIKA!

bounty brownies

 

Idag plockar jag upp en kär favorit till veckans fredagsfika. Det har ju hittat hit väldigt mycket nya läsare, så jag vill ju inte att någon av er missar den här helt underbara kakan. Bounty Brownies. Bara smaka lite på namnet sådär. En helt galet god brownie, toppad med en härlig kola-aktig kokosröra och sist ett fint lager choklad. Vilken dröm va!?

Är man riktigt fika sugen så slinker en lite större bit lätt ned. Men är man bara sådär lite lagom sötsugen, då passar en mindre bit otroligt bra till en kopp kaffe. Riktig fredagslyx och något jag tycker ni ska bjuda kollegor, vänner eller familj på imorgon till fredagsfikat!

Går av någon anledning inte allt åt när ni fikar så funkar kakan bra att frysa in.

 

Hur stor form du använder avgör ju såklart hur höga kakor du får. Jag gjorde mina i en form som var cirka 20X30 centimeter. Jag skulle inte rekommendera att använda en större än så.

Bonuty-brownies:

150 g choklad (minst 70%)
150 g smör
225 g ljust muscovadosocker
3 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
2 dl vetemjöl

Smält smör och choklad i ett vattenbad. Tillsätt sockret och rör tills det smält något. Tillsätt sedan äggen, ett i taget och rör om väl. Ha sist i vanilj och mjölet. Blanda försiktigt till en jämn smet. Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i cirka 20 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt svalna helt.

Bountytäcke:

1 påse kokosflingor
1 liten burk sötad kondenserad mjölk
200 g mjölkchoklad

Blanda kokos med en burk kondenserad mjölk (du behöver inte koka den innan). Rör till en jämn smet. Bred försiktigt ut kokossmeten över brownie-botten. Smält chokladen och bred den över bountytäcket. Gör gärna fina mönster med en kniv i chokladen. Strö lite kokos över. Låt stå svalt över natten innan den serveras!

Skär i rutor,

 

SKA DU BAKA NÅGOT GOTT TILL FREDAGSFIKA DENNA VECKA?

bild:Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons