Godaste vegomaten- fyllda champinjoner – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Godaste vegomaten- fyllda champinjoner

fyllda champinjoner med tomat

Min senaste kärlek- fyllda champinjoner. Alltså jag verkar inte tröttna! Som många andra försöker jag dra ned på mängden kött jag äter. Och precis som många så upptäcker jag att det inte är något problem. Det är inte så att jag gått och blivit vegetarian över en natt. Nej, men jag är bara inte så sugen på kött längre. En fylld champinjon lockar betydligt mer än en stekt bit kött just nu. Det känns fräschare både för kropp och knopp!

fyllda champinjoner

Och just fyllda champinjoner är ju en sådan bra maträtt när det kommer till vegetarisk mat, för den är hur enkel som helst att variera och passar som en enkel förrätt, eller som del i en buffé. Eller som jag åt den sist, i en sallad. Himmel så gott med en krispig sallad och varma, smakrika fyllda champinjoner!

fyllda champinjoner

Om man är rädd för att det ska bli lite smaklöst, ja då har jag en himla bra genväg åt er. Nämligen soltorkade tomater. Ett sådant himla bra livsmedel alltså! Och när du ätit upp alla tomater, släng inte oljan. Spar den och ha över salladen, eller skär bitar av en god ost i kuber och lägg i oljan. Vips har du en otåligt god, inlagd ost! Ja ni kan hitta på nästan vad ni vill med oljan-förutom att slänga den då!

 

Fyllda champinjoner:

8 st kastanjechampinjoner eller annan färsk svamp
1 vitlöksklyfta
5 soltorkade tomater
ca 1 dl solroskärnor
salt
färsk persilja
parmesanost

Bryt loss stjälken från champinjonerna och placera själva svampen upp och ner i en ugnsfast form.
Finhacka stjälkarna från svamparna och stek i en het, torr panna under omrörning.
Finhacka vitlök och soltorkade tomater, sänk värmen på spisen och ha vitlök, soltorkade tomater och solroskärnor. Slå även på cirka 1 msk av oljan från tomaterna. Salta. Stek på medelvärme i ett par minuter. Strö över hackad, färsk persilja. Fyll champinjonerna och riv över parmesanost.

Gratinera i 200°C varm ugn i cirka 10 minuter.

bild:Linnéa Seidel

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.