Våffeldagen 2017

recept på våfflor
 
I morgon är det så våffeldagen 2017. Den 25 mars gräddas det otroliga mängder våfflor runt om i Sverige. Kanske till frukost, brunch, lunch eller mellanmål. Perfekt en ledig lördag tycker jag 🙂
Och självklart hittar ni fler recept på härliga våfflor här på Linnéas Skafferi. Allt från den klassiska våfflan på mjölk, ägg och vetemjöl, till två varianter utan ägg och en glutenfri, gjord på bovetemjöl. Det är bara att välja det som passar dig allra bäst!
Först ut är ett helt klassiskt recept på våfflor. Äts dom som efterrätt gillar jag att ha på en klick vispad grädde och lite bär. Men ska man göra våfflor lite matigare gillar jag att ha på keso, rivna morötter eller kanske en bit gravad lax!
recept på klassiska våfflor
Våfflor utan ägg är bra, oavsett om det är för att du inte tål ägg eller om du helt glömt att köpa hem. Dom blir otroligt frasiga och goda!
glutenfria bovetevåfflor
En matig och glutenfri variant på våfflor är de här bovetevåfflorna. De är betydligt mer matiga och väldigt goda!
våfflor med ädelost och blåbärssylt
Våfflor utan ägg, men med en lite annorlunda topping kanske. Mjuk och härlig ädelost och hemkokt blåbärssylt med kardemumma. Den kombinationen är så otroligt god! Ni måste testa!
Sen har jag sett att flera gör våfflor genom att använda smördeg och grädda i ett våffeljärn. Jag har inte en aning om hur det smakar, men det låter spännande!
Mina kära bloggkollegor Angelica och Jessica har gjort en smarrig våffeltårta OCH en steg-för-steg-video hur man gör våffelglass. Ser otroligt gott ut, ni måste kolla in det!
Ska ni fira våffeldagen på något speciellt sätt? Är dagar som dessa viktiga eller är det bara massa ploj tycker du?
Här skiner solen från en blå himmel och jag har snart jobbat klart. Så då blir det att gå ut i det otroligt fina vädret och ta oss till min mormor och morfar där det blir pannkakaslunch för grabbarna.
Vad har ni för er idag?

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] Vidare till bloggen […]

recept hemgjorda delicatobollar

Nästa inlägg

Veckans FREDAGSFIKA- Hemgjorda delicatobollar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x