Recept till påskbuffén

västerbottenostpaj
Påsken närmar sig med stormsteg och det är hög tid att planera vilken mat som skall ätas i helgen. Kanske följer du trenden och dukar upp en helt vegetarisk buffé? Eller kör du på klassiska, säkra kort? Här har jag blandad kära klassiker som västerbottenpaj, lax och rostbiff med fyllda champinjoner och zucchinigratäng. Jag tycker det är som allra bäst när det finns något för alla, oavsett vilken mat man föredrar och det är ju därför just bufféer är så underbara. Där kan du få med all slags mat. Kött, fisk, fågel, vegetariskt, veganskt- ja allt får rum! Och alla blir nöjda 🙂
Västerbottenostpaj är en paj som funkar att göra vid alla tillfällen tycker jag. Otroligt god att äta som en lättare lunch under påskhelgen eller som del av buffén!
sötpotatis i skivor i ugn med parmesan
Ett perfekt tillbehör på buffén eller kanske om ni grillar till påskhelgen är de här sötpotatisarna med parmesan och örter! Otroligt gott!
 
silltårta
Ingen påsk utan silltårta, så är det bara 🙂 All annan klassisk påskmat klarar jag mig utan, men en bit silltårta under helgen vill jag allt ha med!
zucchinigratäng
En storfavorit sedan förra sommaren, zucchinigratäng. Ett kul alternativ till den klassiska potatisengratängen man annars kanske gör i brist på fantasi.
rostbiff med marinad
Rostbiff kan lätt bli lite tråkig och smaklös, men om man gör en god marinad och häller över blir det en helt annan sak. Otroligt god och väldigt lättlagad!
hel laxsida med romsås
Jag älskar fisk och skaldjur, därför har laxen en given plats bland min påskmat. En hel laxsida räcker till många och kanske till en smarrig lunch dagen efter också! Här hittar ni även mina två bästa recept på kalla såser till lax!
 
fyllda champinjoner
Fyllda champinjoner passar perfekt till påskbuffén. Oavsett om du gillar att äta vegetariskt eller inte!
påskdukning med vikt servett
Duka fint i påsk! Här hittar du mina 10 bästa tips för att lyckas med påskdukningen!
vit chokladmousse med passionsfrukt
Avsluta med något gott! Vad sägs om vit chokladmousse med passionsfrukt. Enkelt och såå gott! Jag gillar efterrätter som går att förbereda i god tid och sedan bara servera när middagen är klar!
 
Vad står på er meny till helgen?

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
kycklingklubbor i crock pot

Nästa inlägg

5 middagar att laga på påsklovet-veckans mat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x