SÄ var sista dagen i pÄskhelgen hÀr. Utanför fönstret skiner solen ena stunden, och nÀsta faller stora vita, fluffiga flingor ner. Ett typiskt aprilvÀder med andra ord.
Vi har ett pĂ„skfirande till att klara av, sedan Ă€r bĂ„de pĂ„sken och vi slut tror jag. Och i Ă€rlighetens namn börjar jag bli lite sugen pĂ„ den dĂ€r vardagsmaten igen. BuffĂ© efter buffĂ© med mĂ€ngder av mat har dukats upp under helgen. Varje middag har varit olik den tidigare, sĂ„ det Ă€r inte maten i sig jag tröttnat pĂ„. Men det Ă€r nĂ„got visst med enkel och vĂ€llagad vardagsmat. Uttrycket ”i det enkla bor det vackra” Ă€r nog en av mina favoriter. För visst Ă€r det lite sĂ„?
DÀrför tycker jag vi rundar av den hÀr pÄsken med en hÀrlig vegetarisk stroganoff. Den hÀr har jag gjort pÄ morötter, paprika och halloumi. Perfekt som lunch denna annandag pÄsk, eller som en enkel vardagsmiddag vilken dag i veckan som helst.
Vi Àter allt mer vegetariskt hÀr hemma, inte för att jag pÄ nÄgot vis alls Àr vegetarian, men eftersom det Àr jag som lagar i stort sett all mat hÀr hemma och jag inte Àr sÄ förtjust i korv, ja dÄ blir det att jag mÄste hitta pÄ andra alternativ till den klassiska korvstroganoffen. Och kött Àr nÄgot jag oftast inte hinner laga till under vardagarna, nÄgon form av köttfÀrssÄs pÄ sin höjd. Ofta Àr vegetariska alternativ enkla att laga, nyttiga och de gÄr skapligt fort. AlltsÄ perfekt vardagsmat!
Vegetarisk stroganoff med morot och halloumi:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 stora morötter
2 dl grönsaksbuljong
1 röd paprika
2 dl creme fraiche smaksatt med soltorkade tomater
1 fp halloumi
fÀrsk persilja
citron
salt & svartpeppar
Skala lök och vitlök. Hacka fint. Skala och skÀr moroten i mindre bitar. Stek allt pÄ medelvÀrme tills löken blivit genomskinlig. TillsÀtt sedan grönsaksbuljong och lÄt koka pÄ svag vÀrme tills morötterna börjat mjukna. SkÀr paprikan i bitar och ha i tillsammans med creme fraßche. LÄt koka ihop till en tjock sÄs. SpÀd eventuellt med mer grönsaksbuljong.
SkÀr halloumi i stavar och stek i en varm, torr panna. Rör i dom i sÄsen. Finhacka persiljan och blanda i den. Smaka av med citron, salt och svartpeppar.
Servera med rÄris och en stor grön sallad.
Tidigare har jag gjort en vegetarisk stroganoff pÄ svamp, supergott det med!
[…] att jag skulle blogga om det jag Ă„t. Vi kan vĂ€l lĂ„tsas att det smakade och sĂ„g ut som nĂ„got Linnea skulle ha serverat […]
Men Ă HHHH vilken jĂ€kla bra idĂ©eee ! att inte jag tĂ€nkt pĂ„ köra halloumi…nĂ€ det blev tradig fejk korv med quorn ist haha TACK denna ska jag göra i helgen mmmmm.
Jag önskar dig en fantastisk hösthelg med hopp om sol:)
LOVE Maria
Hej!
Jag funderar pÄ om jag hade glömt nÄgot i recepten för min har inte samma fina oranga fÀrg :), de ska inte vara nÄn tomatpuré i? Eller Àr det buljongen som har gjort den fin i fÀrgen. Jag körde med kung markattas grönsaks buljon. Den ska iallafall bli spÀnnande att smaka pÄ.
Trevlig kvÀll.
Denna rĂ€tt Ă€r sĂ„ god god!! Tack sĂ„ mycket đ
Vilken toppen blogg đ Den seglar till favoriterna. Att man kan göra vegetarisk stroganoff pĂ„ det hĂ€r viset Ă€r ju sĂ„Ă„Ă„ underbart, mĂ„ste jag verkligen testa <3
Jag hittade in till din sida förra veckan och Ă€r helt SĂ LD! jag fullkomligt Ă€lskar alla recept du skriver! Var och storhandlade idag och inhandlade till 5 av dina recept:) provade vegetarisk lasagne med halloumi förra veckan och det gick hem hos hela familjen (man, dotter pĂ„ 4 Ă„r resp. 8Ă„r) och det Ă€r inte vanligt att min man t.o.m Ă€ter vegetariskt! SĂ„ tusen tack för all inspiration och receptâ€ïž
[…] Jag inspirerades av https://www.linneasskafferi.se/2017/04/17/stroganoff-med-morot-och-halloumi/ men med lite variation. Jag Ă€r ju inte sĂ„ mycket för exakta mĂ„tt men skulle tro att det blev […]
AlltsĂ„ jag hottar inte nĂ„gon creme fraiche som enbart Ă€r smaksatt med tomater sĂ„ gĂ€rna om du vill förtydliga vilken du menar đ
Hej, ska testa den hÀr ikvÀll. Hur mÄnga portioner blir detta ungefÀr?
JĂ€ttegott đ
Provade detta till middagen, 3 barn och tvÄ vuxna. Fyra av fem tyckte det var riktigt gott, kul! Jag gjorde enligt receptet, förutom att jag ocksÄ strimlade ett par soltorkade tomater ihop med paprikabitarna, det blev mums. Tack för en trevlig sida, jag ska prova fler av dina recept. Mvh à se
JÀttegod rÀtt! MEN sÄsen skÀr sig, andra försöket nu. Vad gör vi för fel tro? Smakar jÀttegott men ser inte vacker ut. Vi hittar bara creme fraiche med soltorkade tomater och fetaost, kan det vara fetaosten som stÀller till det?
Vilken creme fraiche? Den med soltorkade tomater och fetaost? Min blev inte sĂ„dĂ€r mörk i fĂ€rgen sĂ„ undrar varför den orangea fĂ€rgen kommer ifrĂ„n?đ