Torsk i ugn med örtcreme fraiche – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Torsk i ugn med örtcreme fraiche

torsk i ugn med creme fraiche

Så är vardagen tillbaka efter påskledigheten. Men både jag och barnen kände oss helt slut efter en hel helg med intensivt påskäggsletande och umgänge med hela tjocka släkten. Så vi tog lite mer ledigt. Ibland är det precis det som behövs. Ett par dagars extra ledigt då man inte har några stordåd inplanerade. Lite ledigt mitt i vardagen liksom. Det är så lyxigt!

Men som sagt vardagen är här och det är dags att återgå till den normala kosthållningen efter helgens frosseri. Och vad passar bättre att börja veckan med än ett recept på torsk i ugn? Det här är en av mina favoriträtter. Det är otroligt lättlagat och passar de flesta. Mitt klassiska recept på fisk i ugn är det mest lästa receptet här på bloggen och här är en variant på den. Jag brukar ta fram fisk och grönsaker (broccoli, ärtor, blomkål eller bönor) på morgonen. Då är allt tinat och klart till eftermiddagen och det går betydligt mycket fortare att få fram kvällsmaten. Broccoli eller blomkål brukar jag stoppa ner i gratängformen med fisk, det blir både fint och är himla praktiskt då man slipper diska en form eller kastrull till. Är bara grönsakerna tinade och har runnit av ordentligt så går det superbra att tillaga dom så!

Torsk i ugn med örtcreme fraiche:

800 g torsk eller annan vit fisk
1 liten gul lök
1 msk gräslök
1 msk dill
1 msk citron
3 dl creme fraiche
salt & svartpeppar

ca 500 g broccoli eller blomkål
salt

Torka av fisken så den är riktigt torr och lägg i en ugnsform. Skala och finhacka löken. Blanda lök, gräslök, dill, citron och creme fraîche i en skål. Smaka av med salt och peppar. Bred detta över fisken. Placera ut broccoli runt om fisken. Salta.
Ugnsbaka i cirka 20 minuter i 200 °C eller tills fisken är helt genomklar. Servera med en stor grön sallad och lite kokt råris.

Enkel och bra vardagsmat när den är som bäst!

Andra goda och enkla fiskrecept ni kanske också gillar:

Fiskgratäng
Fisk med skagenröra
Fiskpaket

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. linneasskafferi
      linneasskafferi

      Hmm, jag vet inte riktigt. Äter jag själv vegetariskt så ersätter jag inte kött/kyckling/fisk mot tofu eller liknande. Så har lite dålig koll är jag rädd.