Kladdkaka med tosca – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Kladdkaka med tosca

kladdkaka med ett täcke av tosca

 

Härliga underbara torsdag idag. Här har vi haft fint väder hela förmiddagen men nu börjar det mulna på lite. Om en ett tag ska jag ta och bege mig mot Loppi-kontoret för en kul AW med hela gänget. Alltid så roligt att träffa alla!
Men allra först, det är dags för veckans FREDAGSFIKA!!! Och den här veckan föll turen på en mumsig kladdkaka med tosca. Jag var lite rädd att det skulle bli för sött, så drog ned lite på mängden toscasmet. Men så här i efterhand kunde jag lätt ha gjort ett efter det recept jag brukar följa till toscasmeten. MUMS så gott det här blev. Jag har kladdkaka står i kylen hemma och varken jag eller Sebastian kan låta bli att smyga oss till kylskåpet och ta en bit. Så utan att vi egentligen har fikat av den är halva borta! Vad hände liksom. Men tänkte vi skulle ta det som är kvar till morgondagens fredagsmys. Axel har beställt fruktfat och att vi ska hyra film, så det blir bra 🙂

kladdkaka med ett täcke av tosca

 

Kladdkaka är ju en sådan där himla bra grej att baka. Sällan misslyckas man och det går att variera hur mycket som helst.

Kladdkaka med toscatäcke:

125 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1/2 tsk äkta vaniljpulver

60 g smör
1 dl sirap
1 1/2 dl grädde
2 dl strösocker

200 g mandel eller kokos

 

Smält smöret i en kastrull. Ha i sockret och rör om väl. Knäck i äggen, ett i taget under omrörning. Tillsätt mjöl, kakao och vanilj. Vänd ihop till en slät smet. Klä botten av en springform med bakplåtspapper och ha i smeten.
Blanda smör, sirap, grädde och socker i en kastrull. Rör om väl och låt koka på svag värme. Låt koka i cirka 10 minuter. Finhacka mandeln och rör i den. Klicka toscasmeten över kladdkaka me hjälp av två skedar. Var försiktig så det inte kommer för mycket på ett och samma ställe.

Grädda i 200°C i cirka 15 minuter eller tills kakans kanter börjat bli fasta men kakan fortfarande är kladdig. Låt svalna helt i kylskåp.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.