Krämig, hemgjord glass på bara 3 ingredienser

krämig glass utan maskin
Hej UNDERBARA FREDAG! Idag har jag ett sådant där härligt recept att dela med mig av till er. En krämig och god glass, på bara 3 ingredienser. Dessutom behöver du inte använda någon glassmaskin. Det låter nästan för bra för att vara sant. Men det är det, jag lovar. Glassen gör du enkelt på bara två ingredienser och sedan kan du smaksätta med precis vad du vill. Den här gången tog jag Marabou OREO, alltså vilken kombination. Krämig och len glass, små bitar av choklad och små bitar av OREO’s. Som en dröm!
Hemligheten i hur du får till den där riktigt krämiga och underbara glassen är kondenserad mjölk. Den tillsammans med grädden ger dig den godaste glassen du smakat, jag lovar!
krämig glass utan maskin
Den här härligt krämiga glassen bjöd jag på till Valborg. Jag gjorde en stor och härlig fruktsallad att ha till och det blev verkligen lyckat! Alla tyckte glassen var supergod! Alltid kul med gäster som gillar det man bjuder på! Just den här varianten på glass är en riktig räddare i nöden när man vill bjuda på något riktigt gott men inte orkar stå superlänge i köket och fixa. Att man dessutom kan smaksätta den med precis vad man vill gör ju inte saken sämre. Frukt, bär, choklad eller en skvätt likör, allt passar liksom!
 
krämig glass utan maskin
Idag har vi en ledig dag här hemma. Eller ledig och ledig. Barnen sitter och myser i vardagsrummet medan jag stökar undan lite jobb. En klassisk fredagsförmiddag hemma hos oss helt enkelt! Men senare idag bär det av mot Västerås då vi lär köpa ny toastol då vår spruckit(!?!?!). Inte kul alls. Så vi kör fredagsmyset på IKEA ikväll. Perfekt då barnen brukar däcka i bilen så det bara är att bära över dom till deras sängar när vi väl är hemma sen 🙂
Receptet på glassen är väldigt enkelt och som jag skrev tidigare, ni kan smaksätta med precis vad ni vill!
Krämig hemgjord glass:
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 400 g
180 g Marabou OREO
 
Vispa grädden fluffig, vänd ner burken med kondenserad mjölk och rör om tills allt blandats väl. Hacka chokladen. Jag hackade ca 2/3 väldigt fint och lät 1/3 vara i lite större bitar. Blanda i.
Ha upp i en form. Jag tog en avlång brödform. Frys i minst fyra timmar. Tag fram ca 20 minuter innan den ska ätas så glassen hinner tina något och bli sådär krämig och god.
 

18
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nensan
Nensan
6 år sedan

Alltså okokt kondenserad mjölk?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Nensan
6 år sedan

Japp, ha bara i burken precis som den är 🙂

Martina
Martina
6 år sedan

Brukar göra glass till kalas, enkelt och gott! Den godaste jag gjort är lemoncurd och digistive, tack för en bra blogg!

L8 Björk
L8 Björk
6 år sedan

ser gott ut men har du ingen glass till diabetiker

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  L8 Björk
6 år sedan

Oftast är ju glass ganska sött. Men jag har ett par recept på nice cream-glass gjord på banan istället.

Per
Per
5 år sedan

Hur länge klarar sig glassen i frysen?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Per
5 år sedan

Vi har sällan haft kvar glassen någon längre tid. Den brukar bli uppäten fort 🙂 Men ett par veckor i en tät burk borde den klara.. Sedan bildas nog iskristaller på glassen.

Sussana
Sussana
4 år sedan

Detta måste ju bara provas!Älskar kondenserad mjölk i Ryssland äter man det till pannkakor!

Anita Nordgren
Anita Nordgren
3 år sedan

Är det sant…?

chokladbollstårta med chokladbollar jordgubbar

Nästa inlägg

Lyxig chokladbollstårta

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x