5 enkla middagar- Veckans mat – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Annons

5 enkla middagar- Veckans mat

kycklingratäng med ajvar

Måndag idag och det är dags att planera veckans mat. Den här veckan kör jag en favorit som tema, nämligen 5 enkla middagar. Vem är inte ute efter enkla vardagsrecept så här när det är dags för en ny vecka med nya middagar att laga?

Först ut är en riktig storfavorit här hemman nämligen kycklinggratäng med ajvar. Enkelt, otroligt gott och alla här hemma gillade det. Mina barn är inte så förtjusta i oliver, men dom är ju bara att peta undan.

vegetarisk stroganoff med morot och halloumi

Många av de vegetariska recept jag har här på Linnéas Skafferi är väldigt lättlagade recept. Som vegetarisk stroganoff med morot och halloumi tillexempel. En härligt smakrik och lättlagad middag!

köttfärsås med linser och morötter

Den klassiska vardagsmaten spagetti med köttfärsås måste ju såklart få vara med en vecka som denna. Här har jag gjort en köttfärssås med linser och morötter. Det är perfekt att dryga ut köttfärssåsen med just morötter och linser, då den räcker till många!

torsk i ugn med creme fraiche

Vi äter fisk minst en gång i veckan här hemma. Och ofta blir det fisk i ugn. Den här veckan tipsar jag om torsk i ugn med örtcreme fraîche. Himla gott och perfekt vardagsmat. Jag brukar variera bland olika smaksättningar, men just örter är väldigt gott till torsk tycker jag!

tacopizza på tortillabröd

Vi avslutar veckan med en smarrig pizza! Tortillapizza är en riktig räddare i nöden när tiden och orken är knapp. Toppa med vad du vill, grönsaker, kyckling eller varför inte som här, gör en tacopizza!

krämig glass utan maskin

Varje vecka brukar ju jag bjuda på ett riktigt smaskigt recept också. Den här veckan blir det den här otroligt goda och krämiga glassen som du gör på bara 3 ingredienser. Och du behöver inte ens ha en glassmaskin. Det låter för bra för att vara sant, jag vet! Men har ni inte testat att göra sån här glass innan så måste ni verkligen testa! Otroligt god och lättgjord. Jag smaksatte med Marabou OREO, men du kan såklart smaksätta med precis vad du vill och gillar allra bäst!

Nu har jag jobbat undan lite här på morgonen, dags att starta igång dagen på riktigt! Barnen är hemma från förskolan då den är stund för planeringsdag. Så idag har jag hela ligan här hemma som sällskap! Härligt med en extra sovmorgon så här 🙂

NI GLÖMMER VÄL INTE BORT TÄVLINGEN JAG HAR PÅ INSTAGRAM?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Annons