Chokladsnittar med schweizernöt – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Chokladsnittar med schweizernöt

 

sega chokladsnittar med schweizernöt

Hej härliga torsdag. I dag här på Linnéas Skafferi får ni ett utmärkt recept att baka till morgondagens fredagsfika. Nämligen sega chokladsnittar med schweizernöt. Seg chokladkaka som är fylld med nötig choklad. Gissa hur goda de här är!? Perfekt att göra en burk med småkakor och ta med till jobbet. Så länge inte kollegorna är nötallergiker kommer de garanterat uppskattas 🙂

sega chokladsnittar med schweizernöt

 

Jag älskar den här sortens småkaka. En i grunden väldigt enkel småkaka som man bara twistar till lite genom att tillsätta något lite oväntat. I det här fallet  schweizernötchoklad. Gillar man inte det går det ju precis lika bra att ha i annan slags choklad. Jag stod och velade mellan den och mintkrokant. Men det hade säkert blivit himla gott det med!
Från början hade jag egentligen tänkt fylla de här chokladsnittarna med nougat. Men när jag väl stod där så var jag inte ett dugg sugen på nougat. Men jag tror egentligen du kan fylla dom med vad du vill, choklad, Dumle, ja, variationerna är oändliga!

 

Jag undergräddade mina choklasnittar något med flit. Jag ville åt den där segheten de får när de inte gräddas knapriga. Jag kände att det passade utmärkt till den där lilla gömman av choklad som ryms i varje kaka.sega chokladsnittar med schweizernöt

Jag strödde lite hackade hasselnötter över mina chokladsnittar, men du kan använda andra nötter eller varför inte pärlsocker om du vill.

Sega chokladsnittar med schweizernöt:

200 gram smör
2 dl strösocker
1/2 tsk äkta vaniljpulver
5 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk bakpulver

ca 150 g schweizernöt

Låt smöret bli rumstempererat. Blanda smör socker, vanilj och sirap. Tillsätt vetemjöl, kakao och bakpulver. Blanda till en smidig, lätt kladdig deg.
Hacka chokladen.

Rulla till tre lika stora längder. Gör en skåra längs med i varje längd och fyll med hackad choklad och nyp ihop degen så den täcker chokladen. Platta till med fingrarna.

Strö över finhackade nötter. Tryck fast dom lätt med fingrarna.

 

Grädda i 180 °C i cirka 12-15 minuter. Skär de varma kakorna direkt på plåten i sneda bitar.

Andra goda småkakor här på Linnéas Skafferi hittar ni här:

Sega småkakor
Kokostoppar
Kolakakor
Skurna pepparkakor
Hallonsnittar

Bild:Linnéa Seidel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.