Mangosmoothie – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Mangosmoothie

smoothie med mango

Nu när sommaren står för dörren vill jag äta snabba och enkla frukostar. Gröten får ge plats åt snabbare och svalare val. Då är alla slags smoothies ett perfekt alternativ att ta till! Här har jag gjort en supergod mangosmoothie som barnen bara älskar. Mango är en otroligt bra frukt att ha i frysen. Av den smaksätter man enkelt yoghurt, gör smoothies, glass eller bara äter som den är, lite halvtinad sådär. Gärna rullad i kokos! Ett perfekt, svalkande mellanmål!

Jag gör ofta mina smoothies på bara frukt och lite havremjölk. Men idag var jag sugen på något lite annat. Så idag hade jag i lite krämig, naturell yoghurt också. Och MUMS så gott det blev. Svalkande, enkelt och gott! Vill man kan man tillsätta lite ingefära för extra smak. Det brukar bli himla gott tycker jag, men det är inte alla gånger barnen gillar det.

 

smoothie med mango

Jag brukar variera om jag serverar mina smoothies i skål eller i glas. Sådana här lite tjockare smoothies äter man med fördel ur skål tycker jag. Barnen brukar ha svårt att dricka om de är allt för tjocka. För smoothies måste visst drickas ur sugrör har jag nu lärt mig. Det finns verkligen inget annat sätt!

smoothie med mango

Jag har toppat min mangosmoothie med färska jordgubbar och hampafrö. Hampafrö är ett superfood och ett av de mest näringsrika fröerna vi har. Det innehåller bra med protein, fiber, Omega-3 och Omega-6. Perfekt att strö över salladen, ha på yoghurten eller som här, toppa din mangosmoothie med!

 

Mangosmoothie, 2 skålar:

2 dl halvtinad mango
1 banan
3 dl naturell yoghurt
1/2 tsk vaniljpulver

ev 1/2 tsk ingefära
hampafrö
färska bär

 

Lägg halvtinad mango, banan, yoghurt och vaniljpulver i en mixer och mixa helt slätt. Tillsätt ev lite ingefära om du gillar det. Ha upp i skålar och strö över hampafrö och färska bär. Ät direkt!

 

Idag är säker många av er lediga och får njuta av det underbara värde vi här hos oss har. Hoppas ni alla får en riktigt härlig dag! Och glöm inte att hålla koll på instagram senare idag, där dyker det nämligen upp en fin tävling som ni inte får missa!!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.