ANNONS

Pasta med tomatsås, oliver och krutonger

pasta med tomatsås med produkter från matsmart.se
I samarbete med Matsmart.
Idag ska jag bjuda er på ett sådant där recept jag älskar! Ett underbart vardagsrecept som både är bra för plånboken och miljön. Nämligen pasta (i det här fallet mung och edamamespagetti) och tomatsås. Knepet när det kommer till att få en riktigt god tomatsås, det är att den måste få koka en stund. Minst 20 minuter!
Det som gör just den här måltiden så fantastisk är att den är till största del tillagad på produkter som skulle ha åkt i soporna. Utan att det är det minsta fel på dom! Pastan, tomaterna, de flesta av kryddorna, oliverna och krutongerna. Dessutom var de flesta av ingredienserna jag köpte ekologiska också! Allt skulle ha åkt direkt i närmaste soptunna om det inte vore för Matsmart!
För visste du att 2014, då slängde vi 1,3  miljoner ton mat i Sverige . Lite mer än hälften av det var onödigt matsvinn. Alltså mat som vi skulle kunnat äta. Vi slänger alltså så mycket mat i Sverige när det finns folk i Sverige och runt om i hela världen som inte har råd att ställa ett ordentligt mål lagad mat om dagen på bordet. Det är ju helt galet!
 
Men det är där matsmart kommer in i bilden. För hos dom kan du köpa produkter som i vanliga fall skulle ha slängts. Kanske har man gjort om designen på förpackningen, eller så är det en säsongsvara eller kanske närmar sig bäst-före-datumet. Alla dessa produkter kan du köpa för en betydligt lägre peng än i mataffären. Jag la en order på ca 500 kr och i butik hade värdet varit över 900 kr!
pasta med tomatsås med produkter från matsmart.se
Så till den här superenkla, goda, billiga och klimatsmarta pastan hittade jag massor av produkter hos matsmart som gjorde att hela familjen kunde äta middag med gott samvete!
Eftersom jag tycker att det här är en sådan himla bra idé, och en tjänst ni alla faktiskt enkelt kan använda er av  för att aktivt minska matsvinnet så ska ni få en rabattkod av mig. Om ni handlar för minst 350 kr hos matsmart.se för ni 50 kr rabatt om ni anger koden LINNEA50. Din beställning gör du enkelt på matsmart.se. Erbjudandet gäller till och med 31/5.
 
Så till receptet. Inga konstigheter, bara enkel vardagsmat när den är som bäst!
 
Pasta med tomatsås, oliver och krutonger:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk paprikapulver
1 msk oregano
1 msk grönsaksbuljongpulver
salt
svartpeppar
2 msk tomatpuré
2 burkar, a´400 g hela konserverade tomater
1 dl balsamvinäger
1 liten burk urkärnade svarta oliver
riven parmesan
färsk persilja
krutonger
 
4 port pasta (jag tog mung & edamamespagetti
 
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs på låg värme i lite olja tillsammans med kryddorna. Löken ska bli helt mjuk. Tillsätt tomatpurén och de konserverade tomaterna. Låt allt koka på svag värme i cirka 30 minuter. Dela de hela tomaterna i mindre bitar när de mjuknat helt.
Smaka av med balsamvinäger.
När tomatsåsen kokat klart, rör i oliverna. Blanda i den kokta pastan i tomatsåsen. Riv över parmesan. Finhacka persilja och strö över tillsammans med ett par nävar krutonger.
Ät direkt!

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
smoothie med mango

Nästa inlägg

Mangosmoothie

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x