Zucchiniplättar med fetaost

glutenfria zucchiniplättar med fetaost
Zucchiniplättar med fetaost, vilken underbar enkel lunch. Dessutom helt glutenfri och så enkel att göra.
Jag har länge tänkt göra just zucchiniplättar, jag fick en plättlagg i julklapp och tänkte att det måste bli perfekt att göra små fina zucchiniplättar i den. Och vet ni, det blev det! Fina små smakrika plättar som passar utmärkt att ta med och äta kalla på en picknick eller äta hemma som en enkel lunch. Jag fick ett helt gäng över som jag hade i matlåda dagen efter och det var supergott det med!
Har man inget plattjärn går det bra att steka i en vanlig stekpanna också.
Idag har vi en härligt ledig dag här hemma. Det ska vara sol och fint väder vilket känns underbart. Fler dagar som dessa känner jag just nu!
glutenfria zucchiniplättar med fetaost
Till mina zucchiniplättar gjorde jag en stor sallad och en härligt, krämig tzatziki. En helt enkelt underbar sommarlunch! Vill man kan man smaksätta med färska örter eller andra kryddor man gillar och tycker om.
Zucchiniplättar med fetaost:
1 zucchini
ca 5 cm purjolök
2 ägg
3 msk havremjölk (eller vanlig mjölk)
ca 50 g fetaost
2 tsk fiberhusk
Riv zucchinin på ett rivjärn. Lägg i en finmaskig sil och salta lätt. Låt ligga i cirka 20 minuter. Krama ur all vätska.
Finhacka purjolöken, blanda med ägg, riven zucchini, havremjölk, smulad fetaost och fiberhusk.
Hetta upp ett plättjärn och klicka i lite kokosolja eller smör. Ha i cirka 1 msk smet och platta ut. Stek på låg värme i cirka 2 minuter per sida, eller tills de fått fin färg.
 
Tzatziki:
1/2 gurka
3 dl fet yoghurt
1 stor vitlöksklyfta
olja
salt & svartpeppar
Riv gurkan på ett rivjärn. Lägg i en finmaskig sil och salta lätt. Låt ligga i cirka 20 minuter. Krama ur all vätska. Blanda yoghurten med gurka. Skala vitlöken och pressa i den. Ringla över lite olja och smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra minst 30 minuter.
Gör en stor sallad och servera till.

8
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
AK
AK
6 år sedan

Gissa om jag blev förvånad när jag stod med äggen kvar 🙂 Du måste glömt dem i texten.

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  AK
6 år sedan

Men oj! Nu är receptet uppdaterat. Och äggen är med 🙂

matmotivatorn
6 år sedan

låter väldigt gott, tack för påminnelsen med zuccini

Dora
Dora
6 år sedan

Låter spännande….😋. Vad kan man använda istf fiberhusk?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Dora
6 år sedan

Du kan ta i vanligt mjöl också. Det går precis lika bra 🙂

Barbro
Barbro
5 år sedan

Verkar ju jättegott -om man inte har fiberhusk hemma kan man då ta något annat i stället.
Ha en fortsatt 1:a maj. och tack för alla goda recept.

Elisabeth Westerlund
Elisabeth Westerlund
5 år sedan

Jag försökte göra plättarna i en stekpanna. Det var helt omöjligt att vända dem och få dem att hålla ihop. Har du något tips.?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Elisabeth Westerlund
5 år sedan

Hmm, så märkligt, jag har gjort dom flera gånger och de håller alltid ihop. Kanske kan du öka mängden fiberhusk något för att få dom att hålla ihop bättre?

Jenny
Jenny
4 år sedan

3 MSK havredryck..? Så lite..?

Marita Mildner
Marita Mildner
3 år sedan

Går de att frysa?

Anita
Anita
3 år sedan

Zucchini kan ju variera mkt i storlek. Jag köper helst späda, dvs eg. så små som möjligt. Vad avses här?

pasta med tomatsås med produkter från matsmart.se

Nästa inlägg

Pasta med tomatsås, oliver och krutonger

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x