Linssoppa med kokosmjölk

linssoppa med kokosmjölk
Dagens recept är en superhärlig linssoppa med kokosmjölk. En enkel soppa med smak av kanel, citron och persilja. Så fräscht och gott!
Jag gillar verkligen soppa och varje gång jag lagar det undrar jag varför inte gör det oftare! Det är enkelt, gott och för det mesta väldigt nyttigt. Den här linssoppan har en bas av buljong, passerade tomater, röda linser och kryddor. När allt kokat klart smakade jag av med lite extra krämig kokosmjölk och citron.
Soppan kan med fördel ätas både varm och kall. Igår åt jag den varm till lunch. Perfekt då det var ett ruskigt väder ute, då är ju varm soppa riktigt gott tycker jag. Idag åt jag den kall då vädret var betydligt bättre. Och det var precis lika gott! Det är så himla bra att ha recept på lager som kan tillagas och äta kalla nu när sommaren står för dörren. En kall soppa är utmärkt lunchmat en riktigt varm dag tycker jag! Har du några bra tips på kalla rätter att äta nu i sommar? Ibland känns det nämligen som om sallad är det enda jag är sugen på när det är varmt. Men finns ju faktiskt så mycket annan god mat att laga som också är gott så här på sommaren!
 
Linssoppa med kokosmjölk:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 tsk kanel
500 g passerade tomater
1 dl röda linser
3 dl grönsaksbuljong
en knippe färsk persilja
1 dl extra krämig kokosmjölk
1-2 msk citron
salt & peppar
Finhacka lök och vitlök. Fräs mjuka i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och kanel.
Tillsätt tomater, röda linser och buljong. Låt koka tills linserna är helt mjuka, ca 20 minuter. Tag av från spisen och låt svalna något.
Ha i persilja och kokosmjölk. Mixa slätt med en mixerstav. Smaka av med citron, salt och peppar.
Servera soppan varm eller kall, beroende på vad du föredrar.
Här hittar ni fler recept med linser:

 
 

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
kycklingratäng med ajvar

Nästa inlägg

5 goda kycklingrecept-veckans mat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x