Midsommarmat

silltårta på hönökaka
Midsommar närmar sig med stormstek, därför har jag idag listat 9 underbara recept på midsommarmat som kommer att göra sig utmärkt på buffén! Allt från klassiker som silltårta till västerbottenostpaj till vegetariska zhuccinibiffar eller varför inte en makalöst god marinerad rostbiff? Här finns liksom något för alla!
 
Först ut är min stora favorit, silltårta. Den räcker till många och är en perfekt start på midsommarfirandet!
Västerbottenostpaj
Ingen midsommarbuffé utan västerbottenpaj, eller? Silkeslen paj med massor av härlig ostsmak. MUMS!
enkel potatissallad
Somrig potatissallad gjort på färskpotatis är ett givet inslag till midsommar! Gör gärna klart den dagen innan så den får stå och ta åt sig alla underbara smaker!
hel laxsida med romsås
Jag älskar lax! Och grillar man en hel laxsida som jag gjort här- ja då har man mat till ett helt kompani!
fetaoströran, fetaostsås
Kan man ha för många såser och röror på midsommarbuffén? Jag tror inte det va? Här är en av mina storfavoriter, fetaoströra. En sås som brukar gå hem hos alla gäster!
 
glutenfria zucchiniplättar med fetaost
Jag brukar försöka se till att det finns något lite lättare alternativ när man dukar fram midsommarmat. Som de här vegetariska zucchinibiffarna. Lika goda att äta kalla som varma!
rostbiff med marinad
Rostbiff är en riktig klassiker, men här har jag marinerat rostbiffen, vilket liksom tar den till helt nya nivårer! Lättlagad bjudmat som du enkelt förbereder dagen innan!

fläskfilé fylld med fetaost och inrullad i bacon

Gillar du kött? Gillar du bacon? Testa då den här fyllda, baconlindade fläskfilén. Köttet blir så mört och får otroligt god smak. Lägg på grillen eller kör i ugnen!

 
sötpotatis i skivor i ugn med parmesan
Man kan faktiskt servera fler sorters potatis på en buffé. Den klassiska färskpotatisen har ju självklart sin givna plats, men ibland kan det även vara gott med något annat till. Varför inte testa mina underbart goda sötpotatisar i ugn med parmesan och örter! MUMS!
 
Kika gärna in här lite senare, då dyker det upp ett härligt inlägg med massor av goda desserter att göra till midsommar!
 
 
 
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
tunna pannkakor

Nästa inlägg

5 sommarmiddagar- Veckans mat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x