Zucchini i ugn, det är nog min nya favoritmat. Perfekt så här på sommaren då det är enkel mat som klarar sig själv i ugnen, det är lätt och enkel mat som passar perfekt till en stor härlig sallad. Jag har gjort mina vegetariska, men man kan såklart fylla med vad man gillar allra bäst. Köttfärs, quorn, grönsaker. Ja det mesta blir gott.
Här har jag tagit paprika, fetaost, purjolök, tomater och röd pesto och gjort en härlig fyllning av. Så mycket smak!!
Jag tycker det här är ett perfekt vegetariskt alternativ att göra när barnen vill äta typ blodpudding. Dom verkligen älskar det men jag klarar inte alls av det. Medan zucchinin står i ugnen hinner jag steka blodpuddingen och alla hemma blir glada och nöjda!
Jag gjorde som sagt bara en stor härlig, grön sallad och hade till. Men vill man är det säkert gott med lite bulgur eller matvete till också. Om man vill att det ska bli lite matigare.
Dessa borde även gå att köra på grillen på indirekt värme, någon som testat? I så fall blir det här min givna storfavorit i sommar när grillen tas fram!
Idag ska jag iväg en sväng och prova brudklänningen, förhoppningsvis för sista gången innan bröllopet. Helt galet att det inte ens är 2 veckor kvar nu!!
Zucchini i ugn 2 port:
2 medelstora zucchini
2 paprikor
10 st cocktailtomater
10 cm purjolök
färsk persilja
150 g fetaost
3 msk röd pesto
1 msk citronsaft
salt & svartpeppar
Dela zucchinin och skrapa ur kärnorna med hjälp av en sked. Finhacka paprika, tomater, purjolök och färsk persilja. Smula i fetaosten och rör i peston, pressa i citronen. Smaka av med salt och peppar.
Fyll zucchinin med grönsaksfyllningen. Gratinera i 225°C i cirka 30 minuter eller tills zucchinin är helt mjuk.
Servera en stor, härlig grön sallad till.!
Perfekt och enkel matlagning så här i sommar! Brukar du göra fylld zucchini? Vad fyller du med i så fall?
Jag fyllde med älgfärs vitlök gul kök purjo grönkålspesto creme fraiche inkråmet röd paprika färsk timjan o persija salt peppar chiliflingor gul chili. Riven parmesan ovanpå.