5 smarriga recept med zucchini- Veckans mat – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

5 smarriga recept med zucchini- Veckans mat

vegetarisk pytt i panna

Snart fylls hyllorna i våra svenska matbutiker med härliga, lokalodlade grönsaker. Eller så kanske du odlar för fullt hemma?
En grönsak som brukar finnas i överflöd i folks trädgårdar eller till riktigt bra pris i matbutiken är zucchini. En otroligt användbar grönsak som funkar att ha till det mesta. Att dryga ute köttfärssåsen med, att ugnssteka och ha i sallad, eller som i något av de här 5 smarriga recepten!

Först ut, en vegetarisk pytt i panna. Otroligt god och enkel vardagsmat!

hasselbackszucchini med fetaost

Brukar du göra hasselbackspotatis? Testa att göra en hasselbackzucchini istället! Här har jag fyllt den mes salt fetaost och färska örter. Grilla lite korv eller något annat enkelt att ha till. Underbar sommarmat!

glutenfria zucchiniplättar med fetaost

Min senaste favorit när det kommer till denna härliga grönsak, zucchiniplättar. Perfekt lunch en varm sommardag!

zucchinigratäng

Det här var förra årets stora favorit, zucchinigratäng. Ni kan inte ana så gott det är! Har ni inte testat så måste ni göra det! Gratängen får fin sälta från fetaosten och så blir det lite syrlig tack vare att det är färskost i. MUMS!

zucchini i ugn

Zucchini i ugn är en annan favorit. Enkelt att göra och du kan variera i det oändliga! Kör helt vego eller fyll med överbliven köttfärssås.
Jag slängde ut en fråga på Facebook om någon testat att köra dom på grillen, så det får bli nästa grej att testa. Jag tror det kommer att bli kalasgott!

glasstårta på tre ingredienser

Avsluta med något superdupergott, som en krämig glasstårta tillexempel. Kanske är det här världens godaste glass? En glass som du gör helt utan glassmaskin och så innehåller den få ingredienser. Kan det liksom bli bättre än så?

Nu ska jag förbereda lite mer inför veckan och kommande blogginlägg. För den här veckan kommer det vara full fokus på den stora dagen. På lördag är det liksom dagen D! Just nu känns det som om det är ganska många timmar innan vi är i hamn med allt.. Frissan i morgon och så ska jag fixa naglarna. På onsdag ska vi fixa klart det sista med klänningen, handla det sista grejerna och kolla blommor. Sen är det dags att börja pynta och duka i festlokalen! Det ska bli såå himla kul! Ni kommer få se massor av bilder på min Insta Stories så håll utkik där!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Birgitta

    Oj så många goda och spännande recept på din fina blogg!! “Halkade in” här nyss, hehe.
    Jag behöver verkligen tips på enkla men goda och nyttiga vegetariska rätter eftersom min dotter är vegetarian. Sedan är det upp till oss andra i familjen om vi vill plussa på med kött eller fisk. Den där söta tårtan ser så lockande ut, kommer du att lägga ut recept på den också så vore jag tacksam. Ha det gott!

  2. Jessica Lindgren

    Perfekt med tips nu när vi odlar egna zucchini! Men var hitta jag receptet på glassen?