En sommarsallad som består av vad som finns i kyl och skafferi, det skulle jag kunna leva på hela sommaren. En sommarsallad med färsk vitkål, bladpersilja, rejäla klickar hummus, färska jordgubbar och lite frön. Mer än så behöver det faktiskt inte vara.
Igår gjorde jag lite snabbt iordning den här tallriken till lunch åt mig och min syster Med varsin gaffel var det sedan bara att attackera tallriken och äta tills sista smulan var uppäten. Gott var det. Och mätta blev vi.
Här hemma går vi nog fortfarande runt i något form av rus efter vårt bröllop i helgen. Så mycket känslor, så många tårar och så mycket lycka! Nu börjar bilderna från fotograferna dyka upp, och då blir det att gå igenom alla känslor en gång till. När man ser alla ögonblick som fångats, all kärlek. Men jag lovar, det kommer upp ett helt inlägg om detta senare!
Det här är en typisk Linnéa-sallad. Jag gillar att inte riktigt ha en plan med matlagningen, utan bara se vart råvarorna tar mig. Det är oftast då det kan bli magi i köket tycker jag. När kreativiteten får flöda och det inte riktigt finns några ramar eller regler.
Allt i den här salladen fanns i kylen eller skafferiet. Hummusen är över från vårt bröllop och är helt magiskt god! Måste kanske fråga kocken om man kan få receptet.. Men till en enkel sommarsallad som denna behöver du:
Sommarsallad
1/4 huvud färsk vitkål
75 g fetaost
1 knippe bladpersilja
1/2 liter färska jordgubbar
frön (jag hade melonkärnor)
balsamvinäger
rejäla klickar hummus
Strimla vitkålen fint. Smula sönder fetaosten och strö över. Finhacka persilja och dela jordgubbarna. Lägg allt på ett fat. Strö över frön och ringla över balsamvinäger. Avsluta med ett par rejäla klickar hummus. Servera direkt, kanske med ett gott bröd till.
Enkelt, nyttigt och så gott. Bättre än så blir det inte <3
så gott det ser ut