Sallad med grillade grönsaker

sallad med grillade grönsaker
Ni får ursäkta, det kommer dyka upp en hel del somriga sallader här framöver. Jag kan inte låta bli. Det är helt magiskt med alla underbara råvaror som är i säsong just nu. Det är nästan omöjligt att låta bli dom. Här om dagen blev det en sallad med grillade grönsaker. Så enkelt, så vackert och så gott!
Har man ingen grill går det precis lika bra att köra grönsakerna i ugnen eller i stekpannan. När övriga grillar kött eller korv, då kan jag slänga ihop en sådan här sallad. Vill man ha det extra marigt kokar man lite matvete, linser eller quinoa och blandar i. Men ibland känner man för något lite lättare, då passar den här enkla salladen utmärkt!
sallad med grillade grönsaker
Jag sparade en del jordgubbar som inte fick åka i frysen efter veckans jordgubbsplockning. Alltså HUR GOTT är det med jordgubbar i sallad? Tillsammans med salt ost som feta eller halloumi? Lite pressad citron och så färsk persilja. Jag dör så gott!
Adjöss och good bye till tråkiga, blaskiga sallader. Grilla eller stek grönsakerna. Ös på med färska örter, en god olja och du har en makalös middag eller lunch framför dig. Självklart avnjuts den allra bäst på en solig plats, med något gott i glasen och trevligt sällskap.
Sallad med grillade grönsaker, 2 port:
1 aubergine
1 gul paprika
1 röd paprika
10 cm purjolök
10 körsbärstomater
olivolja, gärna smaksatt (jag hade citronolivolja)
saft från 1/2 citron
1 pkt fetaost
salt & svartpeppar
1/2 L färska jordgubbar
1 knippe färsk persilja
1 påse bladgrönt
ev kokt matvete eller quinoa
 
Skär aubergine och paprika i mindre bitar, Finhacka purjolöken, ha i tomaterna. Grilla i grillkorg på grillen, stek i stekpanna eller ugnsrosta tills grönsakerna är mjuka.
Ringla över olja och pressa över citronen. Smula i fetaosten i de varma grönsakerna. Lägg upp bladgrönt i ett fat, lägg över de varma grönsakerna.
Avsluta med jordgubbar skurna i bitar och generöst med färsk bladpersilja.
Blanda ev i kokt matvete eller quinoa.
Det här är min absoluta favoritmat. Okomplicerat, låg arbetsinsats men maximalt med smak!

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sofie
6 år sedan

Alltså dina matbilder är så himla fina! Och inspirerande 🙂

Sommarsallad

Nästa inlägg

Sommarsallad

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x