5 smarriga pannkaksrecept – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

5 smarriga pannkaksrecept

tunna pannkakor

Pannkaka, pannkaka, ge mig mera pannkaka!
Just recept på pannkakor är något ni ofta söker efter här hos mig på Linnéas Skafferi. Så idag tänkte jag att jag samlar ihop några av de bästa pannkakasrecepten jag har här på bloggen. Klassiska pannkakor, äppelpannkakor, bananpannkaka, pannkaka på 1 ägg och såklart en supersmaskig pannkakstårta. Kan det liksom blir bättre än så?

Jag vet inte hur många gånger jag studerat min mormor när hon gräddat pannkaka. Hur hon gör för att få till sådär supertunna och spröda pannkakor. Jag har en bit kvar, men är ändå en god bit på väg om jag får säga det själv!

Men ett bra recept på tunna pannkakor bör man ha i sin ägo. Här är mitt!

pannkakor

Många söker efter recept på pannkaka som bara innehåller 1 ägg. De här pannkakorna gjorde jag en gång när jag var hemma med en sjuk liten Axel. En liten omgång pannkakor som räcker lagom till en hungrig person. Eller om man ska göra som mellanmål till barnen. Eller om man helt enkelt bara har 1 ägg men ändå vill grädda pannkaka. Anledningarna kan vara många till varför man vill grädda en liten omgång pannkakor,men här har ni receptet!

 

 
äppelpannkakor

Ibland kan det vara kul att variera sina pannkakor lite. Testa att riva lite äpple och ha i pannkakssmeten. Vips har du äppelpankakor. Servera med kanel, grädde eller varför inte lite creme fraîche? Perfekt till brunchen!

bananpannkakor

Sugen på pannkakor men du äter av en eller annan anledning inte gluten? Testa att göra bananpannkakor! Det här är mina barns storfavoriter och dom äts både till frukost, lunch, mellis och middag hemma hos oss!

pannkakstårta

 

Kanske älskar någon  du känner pannkakor? Bjud då på en pannkakstårta! Garanterat uppskattat och inte alls så svårt att göra! Fyll tårtan med grädde, glass, bär, vaniljvisp, sylt- ja det ni gillar bäst!

 

Hur äter du helst pannkakor? Har du något kick ass-recept som du vill dela med dig av? Kommentera gärna 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jen

  Härliga tips! Jag har fått en liten allergisk son och i och med det fått lära om mycket i matlagningen. Kan tipsa om följande pannkakor. Det är faktiskt dom godaste jag någonsin gjort. Så rekommenderar dom varmt även till icke-allergiker!

  Ingredienser

  3 dl vetemjöl
  2 tsk socker eller vaniljsocker (2 tsk socker motsvarar 1/2 tsk vaniljsocker)
  1 tsk bakpulver
  1/2 tsk salt
  6 dl havremjölk
  3 msk mjölkfritt smör

  Sen gör man precis som vanligt.

  Ha en fin dag!