Riven rödbetssallad med äpple – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Annons

Riven rödbetssallad med äpple

riven rödbetssallad med äpple

Nu är den härliga skördetiden här! Butiker och trädgårdar svämmar över av frukt, bär och grönsaker. Hur underbart som helst! Jag fick både rödbetor och persilja av min moster och morbror som dom odlat och jag var bara tvungen att göra en härlig riven rödbetssallad av de färska rödbetorna!

Det här är en sallad som min syster brukar göra. Jag glömmer till och från bort den, men när jag väl gör den undrar jag alltid varför jag inte gjort den på så länge!  Perfekt som tillbehör till det mesta faktiskt. Till köttfärsbiffar, till fisk, till grönsaksbiffar. till kyckling. Ja det passar verkligen till så många rätter. Vi åt den till en urgod vegetarisk lasagne som ni kommer att få recept på senare i veckan, så håll utkik. Jag älskar färgerna som blir i den här salladen. Och alla kontraster i smakerna! Så gott!

 

riven rödbetssallad med äpple

Den här rivna rödbetssalladen är verkligen busenkel att göra. Riven rödbeta, rivet äpple, lite olja, lite syra, massor av färsk persilja och så lite solroskärnor. I med lite ruccola kanske och smula över fetaost, då skulle man kunna äta den precis som den är utan några tillbehör också! Ett mycket bra recept att ha med andra ord!

Och ett väldigt bra sätt att ta reda på säsongens grönsaker!

Riven rödbetssallad med äpple:

2 stora, färska rödbetor
2 syrliga, fasta äpplen
valfri olja, sesamolja är supergott att ha i
vitvinsvinäger
1  dl färsk persilja
1 dl solroskärnor
salt & svartpeppar

Skala rödbetor och äpple (kom ihåg att ta på ett förkläde då det lätt skvätter mycket om rödbetorna när dom skalas!)
Riv äpple och rödbeta grovt på ett rivjärn. Ha upp i en skål. Ringla över olja och vitvinsvinäger. Hacka persiljan och rör i. Ha i solroskärnor och blanda om. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå ca 30 minuter innan servering.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons