ANNONS

Bowl med nypon

 Bowl med nyponsoppa avokado och banan

I samarbete med Sagolika Fruktsoppa.

Att göra en bowl av något slag är ett perfekt sätt att få i sig massor av nyttigheter. Här har jag gjort en bowl med nyponsoppa, banan, avokado och kryddor. Det här är alltså ett väldigt gott och samtidigt mättande mellanmål.

När jag gör olika sorters bowls har jag gärna avokado i. Det ger ingen smak, men ger en len och mjuk känsla och mättar otroligt bra! Just avokado är en sådan sak som både små och stora barn kan få för sig att inte riktigt tycka om. Men smyger man ner en i en smoothie eller bowl brukar det inte alls märkas på smaken.

Ofta brukar bowls av olika varianter innehålla massa konstiga superbär som man knappt kan uttala. Men min bowl innehåller faktisk ett av våra svenska superbär, nämligen nypon!
Nypon är nämligen proppfulla med C-vitamin och har både en smärthämmande och antiinflammatorisk effekt på kroppen. Vilket verkligen gör det till ett av våra främsta superbär vi har här i Sverige!

Bowl med nyponsoppa avokado och banan

Vill man pimpa sin bowl lite extra kan man med fördel även blanda i lite nyponpulver, då blir det här mellanmålet en riktig C-vitaminbomb!

Dekorera gärna din bowl med frukt, bär, nötter och frön. Här har jag använt skalade hampafrö som är fulla med protein omega-3 och fosfor. Lite färska hallon, kiwi, sesamfrön och torkade rosenblad fick också toppa med bowl med nypon.

Bowl med nypon 2 små eller en stor port:

2 frysta bananer
1 mogen avokado
1/2 tsk kardemumma
1/2 tsk ingefära
1 1/2 dl nyponsoppa
saft från 1/2 lime

Mixa banan, avokado, kardemumma och ingefära. Tillsätt nyponsoppan och saften från 1/2 lime. Bred ut i skålar och dekorera med färska bär, nötter, frön eller frukt.

Bowls av olika slag passar utmärkt till mellanmål, innan eller efter träningen eller när man helt enkelt bara är sugen på något fräscht och gott!

bild: Linnéa Seidel

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
riven rödbetssallad med äpple

Nästa inlägg

Riven rödbetssallad med äpple

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x