linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Annons

Vegetarisk lasagne med halloumi

vegetarisk lasagne med halloumi, spenat

Vegetarisk lasagne med halloumi och spenat. Det är vår nya favoriträtt här hemma tror jag. Vi gillar överlag lasagne, det är sån himla bra mat som de allra flesta uppskattar och passar att bjuda på både en måndag eller en lördagkväll. Och även om du är en inbiten köttälskare lovar jag att du kommer att älska den här lasagnen.

Jag hade receptet nerklottrat på ett papper som jag hittade när jag städade en låda. Vet inte riktigt vart det kommer ifrån från allra första början. Jag har som vanligt gjort lite omändringar från vad som stod på lappen. Ni som känner mig vet att jag har rätt svårt för att följa recept. Jag skapar hellre något eget av det.

Om man nu inte gillar halloumi går det utmärkt att byta ut den mot fetaost istället. Det går med all säkerhet även bra bara ha lite riven prästost i om man varken gillar fetaost eller halloumi. Eller keso, keso skulle garanterat också passa fint!
Men hoppa inte över spenaten och solroskärnorna. Dom ger den här lasagnen det lilla extra. Och jag skulle tro, att är du i tidsnöd, ja då kan du bara göra själva tomatsåsen, koka pasta till, röra ihop allt i grytan och riva över lite god ost. Det skulle också bli succé!

Dubbla gärna receptet, då räcker det till många. Eller till ett helt gäng matlådor också, vilket sällan är fel 😉

vegetarisk lasagne med halloumi och spenat

Jag använder mig gärna av färska lasagneplattor eller bönlasagneplattor när jag gör lasagne. Det har liksom blivit så. De färska plattorna tycker jag är så mycket godare än de torkade. Och bönplattorna tycker min mage betydligt bättre om än de klassiska. Men ibland vill man liksom bara ha sig en helt vanlig lasagne. Då lyssnar jag bara inåt med hjärtat, och struntar i vad kroppen egentligen tycker. Livet är liksom för kort för att inte unna sig en sjukt god lasagne då och då!

Just ja, ett sista tips. Gör den här en dag i förväg. Den är supergod dag 1, men snäppet godare dag 2. Jag lovar!

 

Vegetarisk lasagne med halloumi och spenat:

10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl balsamvinäger
1 msk grönsaksbuljongpulver
2 msk tomatpuré
2 msk oregano
1/2 msk timjan
600 g krossade tomater
2 dl vatten
200 g färsk spenat
1 dl färsk persilja
2 dl solroskärnor
salt & peppar
lasagneplattor
1 fp halloumi

100 g riven prästost

 

Finhacka purjolök och vitlök, stek mjuka i en klick smör på medelvärme. Tillsätt balsamvinäger, buljongpulver, tomatpuré, oregano och timjan. Låt allt steka på medelvärme ett par minuter. Tillsätt krossade tomater och vatten. Låt tomatsåsen koka i cirka 10 minuter utan lock. Tillsätt sedan spenat, hackad färsk persilja och solroskärnorna. Smaka av med salt och peppar

Skiva halloumi i tunna skivor. Varva tomatsås, lasagneplattor och halloumi i en ugnsfast form. Avsluta med ett lager tomatsås och riven prästost. Gratinera i cirka 25 minuter eller tills lasagnen fått fin färg och pastan är mjuk.

Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Annons