5 recept att längta till-veckans mat

vegetarisk lasagne med halloumi, spenat
Halvvägs genom augusti och sommaren som aldrig riktigt kom drar snart sina sista andetag. Och ska jag vara helt ärlig- ja då längtar jag lite efter värmande grytor och soppor. Precis som jag på våren känner hur kroppen skriker efter lätta sallader. Efter någon månad längtar man efter något annat. Och med tanke på att det skulle kunna vara riktig högsommar just nu, men det inte blev varmare än 14 (!!!!!!!) grader igår, ja då är det inte konstigt att man längtar efter en värmande middag. Det finns så mycket god mat att det är svårt att välja bara fem recept som jag längtar lite till. Men idag listar jag de fem recept både ni och jag gillar allra bäst! Mat som antingen kräver liten insats eller sköter sig själv i ugnen eller på spisen. Perfekt då många börjar arbeta efter sommarsemestern den här veckan.
Först ut är det här helt makalöst goda receptet på vegetarisk lasagne med halloumi, spenat och solroskärnor. Har ni inte provat än, så skriv upp detta recept inför höstens ”måste prova-recept”. OK?
kycklinggryta med smaksatt creme fraîche
En storfavorit hos mig och många av er läsare. En enkel kycklingryta som du snabbt lagar och passar alla dagar i veckan.
gulasch i crock pot
Gulasch, här kokad på låg värme i massor av timmar i min Crock Pot. Alla smaker hinner utvecklas och det blir makalöst gott! Jag lovar 🙂
linssoppa med kokosmjölk
Linssoppa med kokosmjölk, passar lika bra att äta kall en varm sommardag som varm en lite kyligare dag. Enkelt, gott och billigt. Perfekt vardagsmat!
kycklingpanna med svamp
Kycklinpanna med svamp och färskost är en annan riktig favorit här hemma som man enkelt kan variera. Precis som övriga recept den här veckan är det en maträtt man kan längta lite efter så här när sommaren närmar sig sitt slut.
hastbullar, hastkaka
Stressigt efter första arbetsveckan? Testa att göra en hastkaka. Som de klassiska hastbullarna fast här har jag gjort dom i en stor form istället. Smakar kanelbullar fast de går superfort att baka!
Nu packar vi väskorna och åker till Leksands Sommarland över dagen. Vi pressar ut de sista ur sommarlovet innan skola och förskola drar igång nästa vecka. Jag tror vi alla längtar lite faktiskt 🙂 Ha en härlig start på veckan alla fina läsare <3

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Frida G Svensson
6 år sedan

allt ser helt sagolikt gott ut! wow vilka recept!

vegotacos- tacos på kikärtor

Nästa inlägg

Vegotacos på kikärtor med mangosalsa

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x