Så gör du enklaste lunchen-Salad in a jar

 
 
enkel lunch salad in a jar
Idag vill jag tipsa er om en sån där typisk bra grej. Nämligen hur du gör enklaste lunchen. Oavsett om det är att ta med till jobbet eller kanske på en picknick. Nämligen sallad in a jar. Eller som vi säger i Sverige- sallad i en burk. Men det låter ju inte alls lika gott kan jag tycka!
Här är det ju verkligen bara fantasin som sätter gränser på vad du kan ha i din sallad. Jag gjorde en helt vegetarisk variant med kokt quinoa, rödkål, vitkål, rivna morötter, tomater, blåbär och en vinägrette. Det är en otroligt bra bas. Som mättar fint och smakar gott. Sen kan du plocka i precis vad du vill. Kanske lite fetaost, kyckling eller ett lagar hummus? Det finns verkligen så mycket gott man kan ha i!
enkel lunch salad in a jar
Det allra bästa med de här fina salladsburkarna är att du kan göra i ordning dom i förväg och ha i kylen. Dom klarar sig fint ett par dagar, utan problem.
Under hela min uppväxt har jag varit otroligt, megaallergisk mot frukt i mat (alltså inte allergisk på riktigt. Jag har bara verkligen inte tyckt om det). Men så har något hänt. Kanske att jag blivit vuxen, att smaklökarna ändras. Inte vet jag, för alltså, hur gott är det inte med frukt i sallad? Nu menar jag verkligen inte konserverade mandariner eller så (det är jag fortfarande riktigt allergisk emot!). Men färsk och fin frukt. Lite jordgubbar i en sallad, eller som här, färska blåbär. MUMS!
enklaste lunchen salad in a jar
Att plocka ihop små burkar så här är också ett väldigt bra sätt att ta vara på överbliven sallad. Kanske får man lite reste av rivna morötter och en skvätt quinoa över efter middagen? Vips har du basen till en salad in a jar på g!
 
Sallad in a jar 4 burkar:
2 port quinoa
3 stora morötter
rödkål
vitkål
20 st cocktailtomater
2 dl blåbär
1/2 dl oivolja
1/2 dl vatten
1/2 äppelcidervinäger
1 tsk örtsalt
peppar
finhackade färska örter
Koka quinoa enligt instruktionerna på förpackningen och låt svalna. Skala och riv morötterna. Strimla rödkål och vitkål riktigt fint.
Om du ska äta salladen direkt:
Fördela quinoa i 4 glasburkar. Varva sedan rivna morötter, rödkål och vitkål i burkarna. Skär tomaterna i mindre bitar och toppa salladen med skurna tomater och färska blåbär.
Blanda samman olja, vatten och äppelcidervinäger. Rör i örtsalt, peppar och färska örter. Häll detta över salladen.
Om du ska spara salladen till senare:
Börja med att lägga dressingen i botten. Varva sedan resten av ingredienserna som ovan. När du ska äta, vänd bara ut burkens innehåll i en skål, så blandas allt med dressingen.
 
 

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mathilda
Mathilda
6 år sedan

Vad hade du för färska örter i dressingen 🙂 ?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Mathilda
6 år sedan

Färsk persilja och basilika använde jag nog 🙂 Ta det du gillar allra bäst!

nutellakladdkaka i mickron 3 ingredienser

Nästa inlägg

Nutellakladdkaka på 3 ingredienser

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x