5 enkla bröd att baka i helgen – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

5 enkla bröd att baka i helgen

bröd utan jäst

Fredag förmiddag och helgen är precis runt hörnet. Kanske är det bäst stunden på hela veckan? När man vet att en hel ledig helg ligger framför en? Och om du mot all förmodan inte har en aning om vad du ska fylla din helg media då kommer dagens tips väl till pass! Jag tipsar nämligen om 5 enkla bröd du bakar i helgen. Alla är utan jäst och behöver därför inte jäsa! Fiffigt va?

Jag gillar filmjölkslimpor av alla dess slag. Ofta bakar jag, skivar brödet och fryser in. Då kan man enkelt ta fram och rosta hembakat bröd vilken dag som helst. Det gillar jag.
I skrivande stund vet jag faktiskt att till helgen har vi det så bra. En nybakad limpa åkte i frysen i onsdags. Så till helgen kan vi rosta bröd för glatta livet hemma. Vilket mys!

 

Först ut, en klassisk filmjölkslimpa med lingonsylt.

grundrecept på filmjölkslimpa

Här har ni ett riktigt bra grundrecept på filmjölkslimpa. Tillsätt vad ni gillar bäst. Här har jag haft i rivet äpple, vilket passar perfekt så här års!

scones med tranbär

De helger man orkar gå upp och baka scones är väl bara de allra bästa va?! Här har jag haft tranbär i degen vilket jag tycker ger riktigt fin smak!

filmnjölkslimpa utan jästEtt saftigt bröd med solroskärnor, tranbär och mandlar. Nästa gång kanske jag provar att ha i hasselnötter och fikon istället. Fördelen med bröd som dessa är att du så enkelt kan variera smakerna.

glutenfritt bröd

Överraska och smaksätt dit bröd med rödbeta och lingon. Det här är ett glutenfritt bröd bakat på havre och och mandelmjöl istället! Supergott!

Nu ska jag och min syster som är hemma över helgen snart möta upp vår mamma för en dag tillsammans här i Stockholm. Det ska bli så skönt utan massa måsten, tider att passa och annat. Bara strosa runt och kanske shoppa en del. Sen bär det av hem till familjen och en lång härlig, ledig helg tillsammans. Det ser jag fram emot!

Hur ser era planer för helgen ut? Ledigt? Jobbar ni?

 

Ha nu en riktigt fin fredag! KRAM!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.