5 glutenfria middagar- Veckans mat – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

5 glutenfria middagar- Veckans mat

torsk i ugn med pesto och fetaost

Den här veckan här på Linnéas Skafferi tipsar jag om 5 härliga och naturligt glutenfria middagar. 5 middagar du inte ens tänker på är helt fria från gluten. Ett helt gäng perfekta recept att ha och ta fram om du får besök av någon som av en eller annan anledning inte äter gluten. Fler av recepten fungerar även om man äter lchf eller paleo. Perfekt va?

Först ut är en av mina favoriter. Och jag tror faktiskt vi ska äta en variant av det här i kväll. Vi gillar verkligen torks i ugn hos oss. Det är så lättlagat!  Här har jag gjort en torsk med fetaost och pesto. En riktig favorit!

zucchini i ugn

Zucchini i ugn eller på grillen blev den här sommarens bästa recept, alla kategorier. Lätt att variera och ett perfekt vegetariskt alternativ till kött. När det int där grillsäsong kör jag dom i ugnen vilket också är otroligt gott!

linssoppa med kokosmjölk

Många soppor som inte reds av med mjöl är naturligt glutenfria, precis som den här linssoppan. Den blir krämig och härlig i konsistensen tack vare att alla ingredienser mixas och sedan har man i kokosmjölk

gryta med fläskkotletter och svamp

Grytor är precis som soppor enkelt att göra glutenfria. Man behöver inte tillsätta mjöl för att få en fyllig konsistens. Här har jag istället använt philadelphiaost. En höstig och härlig kotlettgryta med svamp och lingon. Gillar man inte fläskkotletter är det jättegott att ha i kyckling istället!

glutenfria bovetevåfflor

Visst kan man äta våfflor fast man inte tål gluten! Gör man dom på bovete blir de helt glutenfria och betydligt mycket matigare än våfflor på vetemjöl. Hut perfekt som helst!

 

black bean brownies

Sugen på en riktigt mastig och choklad brownie? Helt utan vitt socker eller mjöl? Kolla då in den här härliga chokladkakan bakad på svarta bönor. Ingen kan någonsin ana att den är gjord på svarta bönor, jag lovar!

Här är det snorigt värre, min förkylning tog om igår och jag däckade på soffan kl 21. Men jag hoppas det bara är ytterst tillfälligt och ger med sig fort. Så trist att vara sjuk!

 

Ha en superfin start på veckan!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.