Enkel grönsakssoppa

enkel grönsakssoppa
 
När det känns som om kyl och frys ekar ogästvänligt tomma. Då brukar man kunna skrapa ihop av de sista små grönsakerna och rotfrukterna och ändå få till en god soppa. För har man bara lite bra råvaror i grunden, ja då brukar det bli gott i slutändan.
Lite så var det här om dagen. Det var dags att laga middag, men av vad? Efter att ha inviterat läget insåg jag att vi hade ett helt gäng morötter som behövde ätas upp, likaså rödbetor, lök,  ett par potatisar och lite annat smått och gott. Så det fick helt enkelt bli grönsakssoppa till middag.
Jag älskar att slänga i ett par rödbetor så soppan får en sån där knallig röd färg! Det är verkligen en fröjd för ögat att äta då.
Egentligen kan du ta lite av vad du har hemma. Koka det mjukt mjukt med kryddor och buljong. Mixa allt och servera med ett gott bröd. Vips har du en mumsig och billig middag klar!
 
Jag hade en förpackning med förkokta rödbetor hemma och tärnade i två av dom mot slutet. Har du inte det går det självklart bra att ta okokta och låta dom koka med!
Enkel grönsakssoppa:
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 sötpotatis
3 morötter
1 palsternacka
ca 1 liter vatten
2 msk grönsaksbuljongtärningar
2 rödbetor
färsk persilja
citron
salt & svartpeppar
creme fraiche
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i lite olja i en gryta.
Skala sötpotatis, morötter och palsternacka. Skär ner i mindre bitar. Lägg i grytan och slå på vatten och buljongpulver. Låt koka tills rotfrukterna är helt mjuka.
Skär ner de förkokta rödbetorna i mindre bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med färsk persilja.
Mixa allt slätt. Smaka av med citron, salt och svartpeppar. Häll upp i skålar och klicka i creme fraîche innan servering.
 
Perfekt att göra och ha i frysen och ta fram som matlåda!
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Frida
6 år sedan

Ser väldigt gott ut! Älskar färgen.

kolakakor med choklad

Nästa inlägg

Kolakakor med choklad

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x