’Hej underbara höstsverige! Är ni laddade för en härlig helg? Det är jag! Och idag bjuder jag på ett riktigt pangrecept som ni bara måste testa att baka under helgen. Nämligen hasselbakcsäpplen. Som en äppelpaj, fast ändå inte. Vi använder samma teknik som när vi gör hasselbackspotatis, men vi använder härliga svenska äpplen, massor av kryddor, lite smör och nötter. Det här blir bara så gott! Och ett stort plus är att den är glutenfri, använder du bara glutenfria havregryn så är det inga problem alls. En härlig efterrätt som andas så otroligt mycket höst!
Igår hade jag P4 västmanland på besök och då bakade vi just dessa härliga hasselbakcsäpplen.
I skrivande stund sitter jag och jobbar från hotellsängen här på Gotland. Tillsammans med massa andra härliga människor ska jag tillbringa helgen här. Och det ska bli helt underbart. Även om det stack till lite i mammahjärtat att behöva lämna familjen, då alla hemma var rätt förkylda. Men dom får kurera sig med massa mys i soffan medan jag är borta!
Just nu är dom igång och bakar i köket en våning ner och det luktar f a n t a s t i s k t!!! Det kurrar ofantligt i magen, tur vi ska börja det hela med lunch snart!
Men åter till mina äpplen. Här har du stort utrymme att variera dina hasselbacksäpplen. Krydda med dina favoritkryddor, använd de nötter du gillar bäst. Eller ta kanske och gör på päron istället! Låt fantasin flöda. Men så här gjorde jag:
Hasselbacksäpplen med vaniljkräm, 4 port:
3 msk florsocker
1 tsk vaniljpulver
Men oj så gott det ser ut!!
Alltid inspirerande recept hos dig <3
Trevlig helg!
/Evelina
Tack Evelina ❤️ Detsamma du!
Ha en riktigt fin helg
Det ser verkligen gott ut och verkar enkelt att göra!
Ser gott ut! Ska testa men ska skippa sockret på äpplena, onödigt med socker på äpplen, då försvinner den goda syrliga äppelsmaken tycker jag.
Tror du man kan skippa florsockret i vaniljsåsen?
Ser fantastiskt gott ut!