5 goda gratänger – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

5 goda gratänger

 

gratäng med rödbetor

En ny härlig vecka är här och det är hög tid att planera inför veckans mat om du inte redan gjort det! Igår på  instagram skrev jag lite om det här med att våga testa nya maträtter. Att inte alltid laga samma vanliga. Jag älskar vardagsmat och testar nya grejer varje vecka. Dels för att det ingår i mitt arbete, men också för att jag skulle bli galen av att äta lika mat vecka ut och vecka in.

Därför kände jag att det passade riktigt bra att lyfta 5 goda gratänger i veckans mat denna vecka. För just gratänger är perfekt mat att våga ta ut svängarna i lite tycker jag. Man kan ta lite av vad som finns hemma och vad man tror kan passa ihop. Lite så var det när jag kom fram till receptet på den här rötbetsgratängen. Alla de smaker jag har haft i passar så oroligt bra ihop. Och så blev det en rackarns god gratäng också!

kycklingratäng med ajvar

 

En annan storfavorit här hemma är kycklinggratäng med ajvar. Bästa vardagsmaten tycker barnen! Massor med smak som du enkelt får till tack varje att det är ajvar i. Och så lättlagad!zucchinigratäng

För ett par år sedan gjorde jag den här zucchinigratängen. Så gott alternativ till klassisk potatisgratäng! Jag gör den ofta på sommaren ett perfekt tillbehör till grillat! Men den passar såklart lika bra mitt i vintern.

 

vegetarisk grönsaksgratäng

Som jag skrev tidigare, det jag gillar med gratänger är att man kan ha i lite av vad som finns hemma. Här har jag gjort en grönsaksgratäng av vad som fanns hemma. Perfekt till lite pasta!

 

fiskgratäng

Ikväll blir det fiskgratäng hemma hos oss. Så enkel vardagsmat! Och just denna fiskgratäng brukar gå hem hos stora som små! Runt om fisken har jag spritsat broccolimos, men ta det mos ni gillar bäst! Idag kommer vi göra på blomkålsmos tror jag. Så gott!

 

ananaspaj

Veckans goda får bli den här ananaspajen! Jag vet att ni är många, många, många där ute som testat den och det är en storfavorit vet jag. Så om ni tillhör någon av de få personer som inte provat den än, gör det bums! Gillar man nu inte ananas kan man byta ut det mot hallon eller blåbär. Jag har även hört om någon som gör den på hjortronsylt istället för ananas <3

Idag arbetar jag hemifrån då jag har Isac hemma från förskolan. Lite, lite feber, hostig och snorig. Och trött. Förhoppningsvis kortar vi sjukperioden och låter bli att smitta ner alla andra på förskolan om han får vara hemma och ta det lugnt någon dag. Så idag arbetar jag från soffan i mjukisbyxor. Känns faktiskt helt ok 😉 Även om det inte är kul för Isac att inte vara på topp!

Jag önskar er alla en riktigt härlig start på veckan!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.