10 goda recept till Nutelladagen – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

10 goda recept till Nutelladagen

vetebullar med nutellafylling

Idag är ingen vanlig dag. Nej idag är det World Nutella Day. Alltså Nutelladagen. Ville himla bra dag va?! En dag då man utan att skämmas ohämmat kan ägna sig åt Nutellaätande. Som tur är finns det massor av härliga recept som innehåller denna underbara hasselnötskräm. Jag har listat 9 recept som passar perfekt såhär på Nutelladagen.

Först ur är nutellabullar. Det var min 3-åring som önskade sig chokladbullar till sitt kalas. Och vad passade då bättre än att göra nutllabullar? Så gott!

nutellakladdkaka i mickron 3 ingredienser

 

Har man lite ont om tid är den här nutellakladdkakan perfekt att svänga ihop! Den görs dessutom bara på 3 ingredienser! Fiffigt va?

fruktfat med nutelladipp

Sommarens stora favorit blev ändå nutelladipp!  Perfekt att servera istället för efterrätt. Ladda upp med olika sorters kex, frukt och annat som är gott. Doppa sedan alla godsaker i nutelladipp. Bästa avslutet på en god middag, eller istället för lördagsgodis!

nutellapraliner

De här så raringarna är perfekt att baka med barnen. Eller när man bara vill göra något enkelt och gott.
Jag brukar skära dom i småbitar, så de passar perfekt till en kopp kaffe eller så. Men självklart kan du göra större rutor, om du känner för det :)https://linneasskafferi.se/2011/04/06/nutellapraliner/

nutellasemlor-2

 

Jag är ganska konservativ av mig när det kommer till semlor. Men när jag väl hade testat att göra en nutellasemla så fick jag faktiskt ändra mig. Har ni inte gjort dessa än så måste ni prova! En helt oemotståndlig kombination <3

smördegshjärtan med nutella

En söt liten dessert gör du enkelt av smördeg och nutella. Jag gjorde frasiga små smördegshjärtan som jag fyllde med nutella. Perfekt att bjuda på till alla <3-dag! Eller varför inte ikväll!

 

nutellacupcakes

En solklar favorit är nutella-cupcakes! Så enkla att baka och väldigt goda! Jag hade en period då jag bakade väldigt mycket cupcakes och då stod de här väldigt högt på listan bland favoriterna!

 

hemgjord nutella

 

Vill man inte köpa färdig nutella är det väldigt enkelt att göra själv! Och det blir betydligt nyttigare då jag valt att inte tillsätta något vitt socker i min hemgjorda nutella. I de kommande två recepten har jag använt mig av denna hemgjorda nutellan. Vilket gör dessa varianter till ett br alternativ till dig som inte gärna äter så mycket socker!

nutellabollar

Fina små nutellabollar fyllda med bra energi! Lika gott till en kopp kaffe som när humöret och energin dalar framåt eftermiddagen! Nu var det riktigt länge sedan jag gjorde dessa, får nog bli en omgång i veckan. Så goda 🙂
nutellaochjordgubbssmoothie

Nutella och bärsmoothie– ett perfekt sätt att få i sig sin dagliga dos av nutella! Perfekt att göra till frukost eller mellanmål då den hemgjorda nutellan ger bra med energi och mättar fint i stora som små magar!

 

Nu har ni fått massor av inspiration så ni klarar av den här dagen! Ska ni äta något med nutella idag?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.