Semmelmunkar – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Semmelmunkar

semmelmunkar

 

Klarar vi av en variant av semlor till? Klart vi gör! Låt mig presentera, semmelmunkar <3 Det är absolut inte mitt påhitt från början. Men ett väldigt enkelt sätt att lite fort fixa sig en semla! Här har du ett bröd, fyllning av mandelmassa, den spritsade grädden och så ett lock. Pudra sist lite florsocker över. Det blir nästan så nära man kan komma en klassisk semla, utan att det egentligen är det.

Bakar man sina egna munkar kan man även tillsätta kardemumma i degen.

semmelmunkar

Jag tycker det är himla fint att göra saker i mini-format. Förutom att det blir extremt gulligt och fint, så känns det liksom lite mer ok att ta sig en mini-munksemla. Och om man dessutom serverar dom på det här viset så känns det extra lyxigt.
Jag kan säga att barnen blev helt överlyckliga som kom hem till detta här om dagen!

 

Semmelmunkar 4 stora eller 8 mindre:

4 stora sockermunkar eller 8 mindre
ca 100 g mandelmassa
ett par msk grädde eller mjölk
3 dl grädde

Dela munkarna. Riv mandelmassan fint och blanda tillsammans med grädde eller mjölk slätt. Fyll upp en spritspåse och spritsa mandelmassan på bottendelen av munken. Vispa grädden och sprita sen på mandelmassan. Lägg på locket och pudra över florsocker.
Ät direkt!

 

Fler goda recept på semlor hittar ni här:

 

Nu är det ju inte många dagar kvar till fettisdagen då vi alla får frossa i hur många semlor som helst! Själv har jag faktiskt inte ätit en enda semla än i år. Kanske blir det en på tisdag. Eller så bakar jag någon av varianterna på semla här ovan. Jag kan nästan tycka att det är godare.. Och favoriten är nog ändå semmelkladdkakan <3

Vad tycker ni? Ska semla vara semla? Eller får man hitta på nya saker och sätt att servera semlor på?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma W

  Dina ser mycket finare ut än de jag gjorde för ett tag sedan. 😛
  Tyckte inte det var någon jättehit men så har jag inte gjort dem på egna munkar än heller och saknade därför kardemumman. När man ser de här blir man ju sugen! 😀

  1. linneasskafferi
   linneasskafferi

   Tack! Kom på sen att gör man på köpemunkar kan man ju strö lite nystat kardemumma över mandelmassan, för att få in kardemummasmaken ändå 🙂