Hemgjord pizza med halloumi och fikon

hemgjord pizza med halloumi
Äntligen fredag <3
Och vad passar bättre att runda av arbetsveckan med än en riktigt god pizza? Personligen äter jag ytterst sällan köpepizza, helt enkelt för att här där jag bor finns det liksom ingen pizza som faller mig i smaken. Det är alltid på tok för mycket ost och oftast väldigt degig botten. Men hemgjord pizza, det är en helt annan femma! På den här pizzan har jag skippat tomatsåsen och använt mig av tomatpesto istället. Det ger en annan lite kryddigare ton och blir väldigt gott. Det går såklart bra att ta grön pesto eller vanlig tomatsås också.
Som jag skrev är ostiga pizzor inte riktigt min grej, därför har jag bara använt halloumi och lite mozzarella som ost på den här pizzan. Det passar mig utmärkt! Men vill man ha lite mer ost på går det självklart bra att strö över lite riven ost innan pizzan åker in i ugnen.
Pizza ca 3 mindre pizzor:
3 dl kallt vatten
1/2 paket jäst
1/2 dl olivolja
6-8 dl durumvetemjöl
en nypa salt
fyllning:
1 burk tomatpesto
mozzarella
1 fp halloumi
inlagd paprika
oliver
färska fikon
ruccola
Blanda ut jästen i vattnet. Tillsätt oljan och mjölet, lite i taget. Arbeta in mjölet och kör degen i cirka fem minuter i maskin tills elastiska trådar bildas. Ha i saltet och blanda om. Täck med plastfolie och låt jäsa på ett svalt ställe över natten eller ett par timmar i rumstemperatur. Låt degen stå framme i rumstemperatur minst 30 minuter innan den ska bakas ut.
Baka ut 2-3 runda pizzor av degen på ett mjölat bord. Bred ut tomatpesto på pizzabottnarna.
Skiva mozzarella och halloumi och fördela över pizzorna. Strimla paprikorna fint och lägg ut tillsammans med oliver på pizzorna. Grädda i omgångar i 250°C i cirka 15 minuter, gärna på en pizzasten för att få extra knaprig botten.
Dela fikonen och lägg dom tillsammans med mer oliver och ruccola på de varma pizzorna. Ät på direkten!
 
Sugen på mer pizza-inspo? Kolla då in de här recepten:

Nu ska jag planera upp den här fredagen och helgen. Vi ska tapetsera om i vardagsrummet i helgen (ääääntligen!!) så en tur till Västerås för att köpa in lite nya gardiner, gardinstänger, lampor och annat sånt där viktigt står på schemat i eftermiddag. Ska bara övertala barnen om att det ska bli himla kul att tillbringa eftermiddagen i butiker först.. 😉

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sanna M
Sanna M
6 år sedan

Använder du torrjäst? Mvh Sanna

Sanna M
Sanna M
6 år sedan

Hej! Använder du torrjäst? Mvh Sanna

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Sanna M
6 år sedan

Nej jag brukar använda vanlig färsk jäst. Men torrjäst funkar bra det med!

Ann-Sofi Matsafari
6 år sedan

Ser superläckert ut! Lycka till med tapetseringen.

Onlineviagra
6 år sedan

Fortsættelse JA TAK. Gud ved, hvad de finder på næste gang. Hun må da snart få et ordforråd der kan forbløffe hendes mor. Mon snart moderen møder Tobias? Og resulterer det i en trekant, da moderen jo har gået i mange år helt uden erotik, og forbløffes over den udstråling Tobias har. 0

toscasnittar

Nästa inlägg

Sega toscasnittar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x